fredag, december 02, 2022

Utdelningar och utveckling i november

Årets absolut tristaste månad är äntligen över. Börsmässigt så har det ju varit en helt ok månad men väder och mörker tynger som vanligt mitt sinne så här års. December har egentligen vanligtvis minst lika trist väder som november och än mörkare blir det men i december börjar lucköppningen. En kaffekalender, en chokladkalender och en ölkalender har jag i år och varje dag är numera som en minijulafton. 

Dekadens på bild

Det sammanlagda portföljvärdet var vid novembers utgång 17.268.027 kronor med 330.000 kronor i kassan. Det ger en ökning på 635.909 kronor eller +3,8% jämfört med värdet vid utgången av oktober månad. YTD är jag nu endast back 2.591.838 kronor eller -13%. 

Portföljen på Avanza som har en lite mer internationell touche får åter se sig slagen av den svenska portföljen på SEB. 

AvanzaSEB

#Nollsummespelet har fortsatt tugga på så att jag kan köpa fler aktier i de bolag som jag för tillfället fått vittring på. Nu återstår bara december sedan kan vi stänga utdelningsåret 2022, men redan nu vet jag att det blir ett rekordår. 


Som ni kan se så landar skörden på 35.917,54 kronor brutto (29.776.51 netto). Det är en försämring på -13,7% mot föregående år men 2021 delade SEB ut en rejäl extraslant i november. YTD har jag nu mottagit 451.683,83 kronor brutto (374.644,39 kronor netto). Jag kommer att missa 400k-nivån på året med cirka 10-12k ser det ut som. Jag är nöjd men jagar ändå alltid den där nivån som jag inte riktigt når upp till. Nästa år kanske? Det råder lite utdelningspessimism där ute nu och kanske får de rätt. Bolagen håller lite extra hårt i plånboken utifall att det blir mycket sämre tider framöver. Jag är en optimist och hoppas på nya utdelningsrekord även nästa år. Den som lever får se.

Jag önskar er alla en trevlig december med god avkastning!

13 kommentarer:

 1. Ja de svenska storbolagen har gått som tåget senaste månaden, även vi får se oss slagna av index. Dock är detta ju ett maraton och portföljens värde är ganska ointressant, även om det såklart är kul med blåa siffror. En bra balans mellan stigande värde och stigande utdelningar är ju det optimala. Fastighetsaktier har tryckt ner oss ganska rejält, medans dollarn har satt fart på de amerikanska innehaven, där väldigt många även har höjt utdelningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just index är jag dålig på att jämföra med. Jag är glad så länge värdet stiger och att utdelningarna trillar in i en alltmer ökande mängd. USD har ju tappat en del senaste månaden och det märks tydligt i min nordamerikanska del av portföljen, men även där är jag inte så brydd. Går dollarn ner ytterligare så blir det lättare att fylla på i amerikanska bolag.

   Radera
  2. Ja, även jag har åter börjat snegla mot USD nu när det kommit ner en ca 10% från högstanivån...

   Radera
  3. 10,33 as we speak. Går den under 10 så firar vi med ett par rediga köp i USA va?

   Radera
  4. Absolut. Jag är sugen på mer O. Om de nu inte oxå blir förbjudna och till tvångssälj...

   Radera
  5. Ja, går den under 10 så dags att börja jobba lite igen.

   Radera
 2. Mikael Aslan2022-12-03 11:19

  Hoppas på en bra december. Ägde tyvärr ej SEB vilket jag gör iår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också. Storbankernas tid är nu tror jag. Förhoppningsvis kan de hålla nere kreditförlusterna nu när konkurserna rusar.

   Radera
 3. Jojo, det är alldeles uppenbart vem som rikast är ZS, tre sycken gottegrisjulkalendrar har du! Själv har jag bara köpt åt barnen och de skulle prompt ha vars två... Chokladsorter båda dock. Ölkalendern hade varit något för mig, vad är det för nåt?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får medge att det gick lite överstyr med kalendrarna. Ölkalendern är en present från min fru, chokladkalendern köpte vi första december för halva priset och kaffekalendern köpte jag allra först för den verkade lite spännande.

   Ölkalendern består av 24 olika öl som min fru har pusslat ihop. Riktigt spännande att öppna lucka varje dag för att se vad man får dricka till kvällen.

   Radera
  2. Låter riktigt trevligt, ska sätta ihop en jag med tror jag!

   Radera
 4. Hej ZeroStrategy. Imponerande med en portfölj på 17 MKR +. Om man nu inte ärvt eller vunnit en massa pengar är det riktigt bra jobbat att få ihop en så pass stort kapital över tid. Önskar även dig en trevlig December och god avkastning nu framöver.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis. Det är idogt investerande under lååång tid som givit resultat.

   Radera