lördag, november 26, 2022

Veckan som gick - Första advent

Veckan lider mot sitt slut och första advent år 2022 är nästan här. När adventen börjar rulla in då börjar min nedräkning för året på riktigt. Årets Blossa glögg är redan inköpt och står och väntar på uppmärksamhet längst upp i en hylla. Årets glögg har fått det exotiska namnet Blossa 22 New Orleans och har tydligen drinken Hurricane som inspiration. Det är ingen drink jag har provat men en smaksättning av rom, lime och fassionola låter ju spännande. 

Den avgående Riksbankschefen verkar vilja "go out with a bang" och höjde således styrräntan med ytterligare 75 punkter i veckan. Ingen kan väl argumentera för att nuvarande styrränta är hög sett till det historiska snittet men hastigheten på scenförändringen är lite oroväckande. Det känns just nu som att Stefan Ingves kör en bil som redan fått kraftig sladd och i sin iver att häva sladden så börjar han dra vildsint i ratten och stampa båda fötterna på bromsen. Vi får se var det här slutar. En sak är säker, min motivation att åter börjar amortera ökade väsentligt :-)

Endast ett ynka köp har det blivit under veckan.

Intrum
Intrum tar en ny mastig nedskrivning, denna gång på 4,3 miljarder kronor. Som sig bör dök aktien rejält på fredagsmorgonen och tappade nästan 17%. Jag låg innan fredagen väldigt nära +/-0 men nu ligger jag lite back, igen...
Hur som haver 100 aktier plockades upp tillsammans med en klump i magen och sammanlagt äger jag nu 1100 aktier.

Smooth sailing... OohWee!!


Trots Intrum-fadäsen så slutar värdemässigt min vecka på plus. Det sammanlagda portföljvärdet landar på 17.461.588 kronor med 330.000 kronor i kassan. Det ger en ökning på 130.415 kronor eller +0,75%.

Trevlig första advent!

15 kommentarer:

 1. Nu är det jag som trotsar baksmällan och åker och införskaffar årets Blossa. Om jag inte kan komma till New Orleans får New Orleans komma till mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du rätt i! Jag hoppas baksmällan var värt det?

   Radera
  2. Jag överdrev en aning, mest lite trött bara. ;-)
   Jag hade turen att få följa med på jobbets galej (mat, dryck och show) i Gbg trots att jag är tjänstledig. Det var så himla roligt och det var en massa folk som kom fram och förhörde sig om hur det går för mig med pluggandet, och sa att jag är saknad. Även sådana som jag inte pratat jättemycket med, så lite tunga ögonlock idag var det värt. :-)

   Radera
  3. Ja det låter helt klart värt 👍

   Radera
 2. Utvecklingen för mig denna vecka blev blygsamma 0,15. Det svänger hit och dit, för året är jag -3,26%. Vi får se vad det landar på för helåret. Man får väl vara nöjd om man klarar +/-0.

  Det är mycket negativt just nu. Räntehöjningar, energipris, matpris och ISK-skatt. Tror tyvärr bara att vi sett början ännu. Det blir nog värre nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser inte fram emot när varslen på allvar börjar ramla in för högbelånade storstadsbor. Då blir det värre på riktigt.

   Radera
 3. Glögg ja. Jag är ju fixig av mig så den gör jag oftast själv, det är väl ngn form av julmys förknippat med det. Dofter et cetera. Tror egentligen inte det blir så mycket billigare eller bättre, ungefär som att köpa indexfond jämfört att göra en egen, men man har ju trots allt gjort det själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukade göra glöggen själv men det blev alltid så stor sats och vår konsumtion är så låg så det blev ett fasligt lagrande. Nä en flaska av årets Blossa funkar bra för oss numer.

   Radera
 4. Mikael Aslan2022-11-26 11:38

  Endast 1 köp här också. Köpte Börn Borg. Hoppss glöggen smakar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn Borg har jag aldrig ägt aktier i. Jag vill minnas att Börspodden tog upp senaste rapporten och det var lite blandat omdöme.

   Radera
  2. Mikael Aslan2022-11-26 17:17

   Jag har ej lyssnat. Björn Borg kommer dock att vara en minimal del av min portfölj. Inte ens 1 procent av portföljen just nu.

   Radera
 5. Nu är vi nära att gå in i december vilket känns bra. En lön till att dra in detta år. Amorteringsviljan har även ökat hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slutspurten är här! Glögg skall drickas, utdelningsrekord skall erövras och ett bolån som skall pressas ned.

   Radera
 6. God advent!

  Ja, Intrum är den aktie som jag också plockade upp några fler aktier i nu när den återigen dök ner mot botten. Äger dock "bara" 200 st men det kan bli fler framöver!

  Även glögg kommer införskaffas framöver, vilken sort är oklar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga mer nedskrivningar nu bara så att jag kan släpa mig tillbaka till +/-0 igen.

   Radera