söndag, december 04, 2022

Veckan som gick - Andra advent

Att sammanfatta en för mig händelselös börsvecka känns lite meningslöst men att hoppa över den leder inte till något gott det heller. Det är lite som med löpningen, börjar man hoppa över för att orken inte finns där eller att vädret inte är tilltalande så befinner man sig på ett sluttande plan. Innan man inser det själv så har man blivit en slacker och en slarver. Jag tror Gustav VI Adolf sa det bäst; - "Plikten framför allt".

Det blev alltså inga värdepapperstransaktioner för min del under veckan. Lite kassa har jag och utdelningarna fortsätter skramla in på kontot men ändå inga köp. Jag kan inte hjälpa det men jag verkar gått och blivit spågumma och i mina teblad så ser jag en börsnedgång till. Likt Saidas dito så brukar mina spådomar inte falla in dock. 

Vi som äger den finska noteringen av Sampo och har våra aktier hos Avanza fick under veckan ett erbjudande att kostnadsfritt byta till det svenska depåbeviset. Jag beslutade mig för att tacka ja till det erbjudandet. Främsta skälen är att courtaget bör bli lägre vid framtida försäljning eller köp och att ingen växlingsavgift kommer att dras heller som jag förstår det. En nackdel är att handeln med det svenska depåbeviset verkar vara väldigt tunn, men jag handlar ju så lite så jag hoppas att det inte medför några problem för mig.

Portföljvärdet drog en aning åt minushållet under veckan och tappar 60.234 kronor eller -0,3%. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.401.354 kronor med 340.000 kronor i kassan.

Trevlig andra advent!

7 kommentarer:

 1. Hur min vecka gick har jag faktiskt ingen aning om den här gången. Däremot är jag helt säker på att även jag bytte till den svenska varianten av Sampo.

  Cykla försiktigt till jobbet Zero. Det tänker även jag försöka mig på under kommande vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas vi på att våra byten var rätt beslut. Cyklingen har gått in i en betydligt mer riskabel fas i detta evighetslånga mörker. Mörkklädda och reflexfria människor som vandrar omkring i mörkret med eller utan sina mörkhåriga hundar orsaker en del bekymmer. Även en och annan cyklist utan lyse eller reflex möter man ju...

   Radera
  2. Jo, jag vet ju det. Vistades ibland där nere i din Stad för 25 år sedan...

   Radera
 2. Trevlig andra advent. Det blir lugnt nu på investeringsfronten, så mycket annat att ta tag i både på jobbet och hemma såhär innan jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det. Mycket annat som tar tiden i anspråk.

   Radera
 3. Tror du de höga räntorna tagit ut sin rätt på fastighetsaktierna nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja när fastighetsbolagen skall refinansiera delar av sina lån så sker det till betydligt högre ränta nu. Mitt intryck är dock att väldigt mycket av det är inprisat redan med fall på 50-70% för året på vissa av fastighetsbolagens aktier.

   Radera