lördag, juni 12, 2021

Veckan som gick

Det politiska käbblet om vem som kommer drabbas av Socialdemokraternas kommande ISK-förslag har rasat vidare denna vecka. På båda sidor av den svenska bidragslinjen verkar det inte finnas någon förståelse för den andras argument, precis som vanligt i politiken. Ja det är tröttsamt att detta skall ältas och idisslas om och om igen men när det gäller en så väldigt lång tidsperiod som sparande oftast är så vill nog de flesta ha förutsägbara regler. Inte detta hattande beroende på vem som har majoritet i riksdagen för tillfället. Bör inte detta kunna vara en fråga som de folkvalda kan komma överens om över blockgränsen, oavsett vilken sida man står på om bidragslinjen? Det är bara ett förslag men jag menar att det räcker för att så ett frö av osäkerhet hos spararna.

Nog om detta! Några få inköp har det blivit även denna vecka.

Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis
Veckan startar som brukligt med att jag fortsätter att tveka runt i aktiedjungeln. Denna ETF känns som ett hyfsat tryggt köp nu när jag är mer än vanligt osäker på vart börsen är på väg. 100 andelar till fick det bli. Sammanlagt äger jag nu 600 stycken.

Embracer Group
Jag var naturligtvis tvungen att lyssna på Investerarens podcast där Lars Wingefors intervjuades. Det gick som senaste gången jag såg/lyssnade på en intervju med Lars Wingefors, jag gick in på Avanza och köpte fler Embracer. 120 nya aktier införskaffades och sammanlagt äger jag nu 400 stycken. Nu får det nog räcka... Tror jag...

Intrum
Jag blev lite nyfiken på Intrum i och med att den rasade drygt 7% på en dag när det avslöjades att Nordic Capital sålt av en storpost på 10 miljoner aktier med rabatt. NC kvarstår som största ägare med god marginal så det känns inte som de förlorat förtroendet för Intrum ännu. Jag köpte in en prova-på-post om 100 aktier för 271 kronor styck. Kan mycket väl bli ett kortvarigt innehav. 

Totalt slutade veckan på plus 76.399 kronor och jag tror att jag måste gå tillbaka till 15 maj i år för att hitta en lika klen vecka. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.645.173 kronor varav cirka 110.000 kronor i kassan. Det innebär en ökning YTD med 3.089.884 kronor.

Kanske blir det en kaffe på altanen för att fira den fina utvecklingen...


Eller kanske inte...

Trevlig helg!6 kommentarer:

 1. Grymt med 600 st i Inveso ETF:en. Alltid bra för mig att ha en ledare/förebild så jag har som sagt initierat en startposition och har Dig som förebild med 600 st!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack jag skall gör mitt bästa som ETF-förebild.

   Radera
 2. Har lyckats få ihop 45 stycken i Etf:en....:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra början. Ingen idé att stressa in i en position.

   Radera
 3. Bra köp!
  Har lite färre aktier av ETF:n, 36%, och 50% av Embracer, mot vad du har men är nöjd med innehaven. Ska öka i ETF:n successivt framgent.

  Hoppas du tog en kaffe och firade igår? Annars kommer det säkert nya veckor att fira för! 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha! Ja lite firande blev det eftersom det var helg.

   Radera