lördag, juni 05, 2021

Veckan som gick

Den här veckan har det verkligen inte blivit mycket aktiehandel. Socialdemokraterna lyckades nästan helt döda lusten till sparande och investerande. Ja jag vet att det inte finns majoritet i riksdagen för att sätta ett tak på ISK och att det sannolikt aldrig genomförs. Det betyder dock inte att man inte blir lite nedstämd när Sveriges största parti som dessutom sitter på regeringsmakten visar så tydligt vad de tycker om hårt arbetande och sparande människor.

Nåväl, i slutet av arbetsveckan lyckades jag trycka in några köpordrar. 

Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis
Det här är en typisk placering när man inte riktigt vet vad man skall köpa men ändå har pengar som måste sättas i arbete. 50 nya andelar fick det bli, sammanlagt äger jag nu 500 stycken.

Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF Dist
Egentligen samma motivering som ovan plus att tech verkar repa sig riktigt bra nu. Det är nog en resa som kommer fortsätta och fortsätta en lång tid framöver. 7 nya andelar blev det i denna etf och jag äger nu sammanlagt 30 stycken.

Totalt slutade veckan på plus 184.990 kronor och jag har nu passerat halvvägsmarkören till nästa miljon. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.568.774 kronor varav cirka 161.000 kronor i kassan.

Nu är det snart dags för en liten tur ut i skärgården för att ta sig ett svalkande dopp.

Trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Den såg ju lite kul ut EQQQ. alltid roligt att hitta lite nya ETF:er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en ganska bekväm etf att äga. Man behöver inte ha järnkoll på den då den är hyfsat bred.

   Radera
 2. Dopp i skärgården, måste beskattas klart!

  Ja man tappar lusten, här i gamla Svedala ska alla ha det precis lika, ta bort alla incitament för att jobba hårt och för att spara. Om någon ändå lyckats är de kapitslistsvin och tillhör en avskyvärd grupp... Synd att inte S förstår att de flesta FIRE strävare kämpar som tusan och försakar annat, läs diverse konsuntiom. En finansminister som inte förstår detta är, äntligen fick jag dkriva: ren svenska, dum i huvudet på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon argumenterar som om hon vore helt oinsatt men jag tror tyvärr att hon är smartare än så. Hon talar TILL alla de som är oinsatta och inte förstår hur det hela hänger ihop. De går på det här och röstar på S för "varför skall alla med kapital helt komma undan beskattning?"

   Radera
 3. Mobilen stavar riktigt kasst o ändrar ord lite hur som... Bra jobbat Google och blogger...

  SvaraRadera
 4. Hallå ZS! Är båda dessa etf:er utdelande (high div är väl såklart), vilka månader?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kalkyl! Ja båda är utdelande även om Invesco EQQQ NASDAQ-100 även finns som återinvesterande.
   EQQQ delar ut kvartalsvis; mars, juni, september och december
   S&P 500 delar också ut kvartalsvis samma månader som EQQQ.

   Radera
  2. Sjysst, tack för svaret. Dessa etf:er är ju rent allmänt lite jobbiga att få fram utd. Info om. Bra upplysning om att den ena är återinv istället. O inga källskatter dras, irland eller hur?!

   Radera
  3. Nej precis, ingen källskatt. Just nu är yielden för S&P 500 cirka 3.41% vilket börjar bli ganska lågt men så har etf:en gått +25% i år också.

   Radera
  4. Undrar om Maggan fattar vad yield är.

   Tog in en startposition idag, lika bra komma igång!

   Radera
  5. Jag köpte också en näve idag.

   Radera