söndag, mars 26, 2023

Veckan som gick (12:2023)

Veckan är slut liksom jag. Klockan är framflyttad och känslan av ha rånats på en timma flyter omkring där inne i den grå massan. Nog för att jag piggnade till en aning när deklarationen skulle in och fick svart på vitt att de 360.000 kronor jag redan gjort en fyllnadsinbetalning på inte riktigt nådde ända fram utan det blev till att skicka över ytterligare ett gäng tusenlappar. Det är ju sexigt att betala skatt sägs det och då bör vi svenskar drypa av sexighet.

Mer positivt då att Avanza påbörjat återbetalningen av utländsk källskatt. Tyvärr har jag än så länge endast fått tillbaka för år 2020. Ingen aning varför de väljer att dela upp det på flera dagar men så länge de klarar sin deadline, som är q1, så skall jag inte skrika mig hes om löftesbrott eller dylikt.

Även denna vecka har varit väl transaktionsrik men när det gungar på börsen så är det lätt att förköpa sig på rean.

Handelsbanken A
Jag plockade på mig ytterligare 120 aktier precis innan x-dag. På så sätt får man verkligen vara med i #nollsummespelet, vilket i det här fallet nog är en sanning med modifikation med tanke på att $SHB kursmässigt tappade mer än de kronor som skiljdes av för utdelning. Nåväl de tuggar nog på upp så småningom och då kan man ju alltid kliva av om man vill. Sammanlagt äger jag nu 700 aktier.Realty Income Corp
Fastighetsbolag står inte högt i kurs just nu (hö hö hö!) men så kan ju räntor, skuldkvot etc få dem att stå ännu lägre inom en nära framtid. Det gör lite ont att köpa mer dels för att det är fastighetsexponering och dels för att de är i dollar. Det får bära eller brista. Sammanlagt äger jag nu 210 stycken.Crown Castle Inc
$CCI drogs med tillsammans med övriga fastighetsbolag och jag passade på att fånga upp 20 aktier till. Sammanlagt äger jag nu 45 stycken. Det här är ett innehav som jag gärna ser pressas ner tillsammans med allt annat fastighetsrelaterat så att jag kan bygga upp en lite större position. Volati Pref
Jag ökade med ytterligare 10 aktier i denna preferensaktie när den sjönk ned till 600 kronor. Inte jättesmart att köpa preffar om räntan fortsätter ticka uppåt men om den INTE gör det så kan det vara ett bra läge att plocka på sig lite fixed income. Tiden får utvisa om det var rätt eller fel. Sammanlagt äger jag nu 110 stycken aktier.Jag har nog befunnit mig i en negativ sinnesstämning för jag blev glatt överraskad när jag kunde konstatera att värdeutvecklingen för veckan slutade på plus. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 16.453.989 kronor varav 70.000 kronor i kassan. En ökning från föregående vecka med hela 44.626 kronor eller +0,3%. Det är inte direkt så att hustrun måste hämta luktsaltet men nog var jag övertygad om att veckan varit blodig och att ett fett minus skulle uppenbara sig. 

Trevlig söndag!

10 kommentarer:

 1. Mikael Aslan2023-03-26 12:10

  Trevlig söndag på dig med! Själv väntade jag med SHB tills utdelningsdagen och köpte 75st till nästa års utdelning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit bättre att vänta antar jag men vi får se om jag är kvar i aktien till nästa år.

   Radera
 2. Det var mycket snack för ett par år sedan att äntligen ta bort tidsomställningen, men det rann verkligen ut i sanden. Inte ett ord till har jag hört om det. Undrar just vad de kom fram till som gör att de inte ens meddelar ett beslut om att de ställer in om att ställa om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad hände där egentligen? Att först väcka ens hopp för att sedan dra undan mattan är rent ut sagt elakt. Jag vill slippa den här omställningen. Lite av en mini-jetlag varje år men utan den roliga resan.

   Radera
 3. Alltid lika drygt med framflyttningen av klockan... Med tanke på allt elände som händer typ samtidigt så är det svårt att inte i alla fall bli delvis negativt inställd... Tur skörden startat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu börjar äntligen den svenska skördetiden!

   Radera
 4. Nu ligger man rejält back -5% i portföljvärde, det brukar bli så nu när börsen är så vansinnigt volatil. Har man mycket bank så blir det därefter. Fina utdelningar får man dock även om portföljvärdet går åt skogen. Får trösta mig med att värdet lär gå upp igen när denna så kallade kris blåser över. Nu reagerar börsen med rejäla ryck så fort det händer något i världen. Ny vecka och nya äventyr ska nog råda bot på detta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också back för i år tyvärr. Idag klättrade dock portföljen betydligt vilket är trevligt. Just nu känns det som att utdelningsåret trots allt kommer bli bra, om nu inte det kommer fler tråkiga överraskningar som skrämmer bort pengaregnet.

   Radera
 5. Jag håller mig nog borta från allt vad banker heter framledes och köper läkemedel, olja och dagligvaror i stället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Banker är ju lite luriga och kanske inget man egentligen skall lägga i byrålådan men att plocka upp i pressat läge för att sedan avyttra när normalläge nås igen kanske kan vara något.

   Radera