torsdag, mars 02, 2023

Utdelningar och utveckling i februari (2023)

Börsåret började kanske bra med januari men februari har åtminstone skakat ut mig ur drömmarnas värld. Värdeutvecklingen var åter negativ om än inte med så mycket. 

Det sammanlagda portföljvärdet var vid februaris utgång uppe i 17.449.243 kronor med cirka 30.000 kronor i kassan. Det är en minskning med 144.273 kronor eller -0,8%.

SEB vinner portföljkampen med ganska klar marginal, men båda är som sagt på minus.

Avanza


SEB


En näst intill meningslös utdelningsmånad kan läggas till handlingarna.  


Netto fick jag alltså in endast 8.278,04 kronor vilket är alldeles för klent. Förvånande nog så slog jag trots det förra årets utdelningsresultat ganska rejält med cirka +61%. 

En annan lite kul grej som jag noterade under sammanställningen är att jag nu mottagit drygt 2 miljoner netto i utdelningar sedan jag började föra bok med start 2013.Någon återbetald källskatt har jag ännu inte sett röken av från Avanza men elstödet ramlade i alla fall in. Den pengen gick något oinspirerat direkt in som en extraamortering. 

Apropå utländsk källskatt. Det är tydligt att Nordnet vet vilka knappar de skall trycka på för det dyker då och då upp på exempelvis Twitter-inlägg om hur bra de sköter just återbetalningen av utländsk källskatt. Konkurrens när den är som bäst.

Lycka till i mars!

10 kommentarer:

 1. Galet ju! 2 miljoner i utdelningar. Noll strategi verkar ju funka för dig iaf! ;-)

  Fick också elstödet nu som åkte in på samma huskonto som elräkningen redan grävt ett djupt hål i. Allt här i världen måste inte vara inspirerande, då skulle livet i sig snart bli oinspirerarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strategilöst och oinspirerat verkar vara mitt framgångsrecept ;-)

   Radera
 2. Grattis till utdelningarna och att du passerat två mille. Här har vi vare sig sett röken av någon källskatt eller något elstöd. Det är alltid lätt att lova, det verkar sämre med leveransen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Stödet betalas ut nerifrån och upp har jag för mig någon sa så bor du nordligare än SE03 så är du nog näst på tur. Den där källskatten längtar jag mer efter.

   Radera
 3. 2.0 mkr! Bra jobbat ZS! Hade insamlingsbössan ute så lite "tröstpengar" erhölls, fyller knappt någon större del av de hål ekonomin i övrigt åkt och åker på. Hurra vad fint!...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu börjar det svenska utdelningsregnet på allvar för i år.

   Radera
 4. I början av året känns förbi, avanza får trimma sin återbetalningstid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja min gissning är att det blir precis i slutet av mars.

   Radera
 5. Jaja, Kalkyl var två ovanstående anonym... Mobilskrälle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du kör lite undercover ibland ;-)

   Radera