lördag, mars 04, 2023

Veckan som gick (9:2023)

Ännu en vecka är snart till ända och både hjärna, kropp och portfölj förbereder sig på att starta om från början igen. 

Mot bättre vetande försöker jag följa med i nyhetsflödet som även omfattar icke ekonomirelaterade spörsmål. Det verkar mer och mer vara en dålig idé som inte tillför mig något i mitt liv. Det som bokstavligen fick mig att ta mig för pannan och undra vart vårt samhälle är på väg var när jag läste om en liten flicka som helt uppenbart och bevisligen blivit utsatt för sexuellt våld av en vuxen man och som inte får se rättvisa skipas utan tvärtom. Hon får se förövaren frias av en rätt som måste ta till Svenska Akademins Ordlista för att kunna låta mannen löpa. Ur led är tiden.

Endast ett köp gjordes under veckan och även det gjordes med en viss tvekan.

Johnson & Johnson
Det är åter igen rättsprocessen i USA rörande företagets talkprodukter som spökar. En domstol avvisade JNJ:s försök att begrava stämningarna i ett konkursbo viket jag på ett personligt plan kan tycka är sunt. Känns mycket märkligt att man så lätt skulle kunna komma undan eventuellt ekonomiskt ansvar. Den girige investeraren i mig tycker det var en tråkig nyhet naturligtvis men honom skiter vi i just nu tycker jag. Innan jag helt lyckades tygla honom hanns det med att köpa ytterligare 5 aktier. Sammanlagt äger jag nu 200 stycken.Det där jo-jo-åkandet i portföljen fortsätter och denna vecka slutar på plus. Portföljvärdet är i skrivande stund 17.618.590 kronor med 30.000 kronor i kassan. Det är en ökning med 266.455 kronor eller +1,5% mot föregående vecka. Inga nya ATH för min portfölj på långa vägar men sånt där är väl egentligen bara kuriosa och det är själva livskraften i portföljen som är det viktiga.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Mikael Aslan2023-03-04 16:42

  Inga köp denna vecka. Rottneros såldes dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väldigt snabb titt på Rottneros visar en rejält vinsthopp och låg värdering. Dålig guidning framåt?

   Radera
  2. Mikael Aslan2023-03-05 16:17

   Vill inte ta mycket risk bolaget går upp och ner. Visst det gör många bolag men speciellt Rottneros har jag sett många underhåll på.

   Radera
 2. Det svenska rättsväsendet verkar bestå av nära nog 100% fullständiga idioteroch rättshaverister... Lågvattenmärken har passerats förut men här sattes ännu ett beklagligt och fullständigt absurt rekord i dumhet. Fy fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man borde inte bli förvånad längre men det blir man fortfarande tyvärr.

   Radera