lördag, januari 29, 2022

Veckan som gick

Januari är snart slut tack och lov och med den även mitt självskadebeteende med en återkommande vit månad. Jag verkar nästan njuta av att lägga till en vana som jag tycker om för att sedan helt sonika säga till mig själv att nu är det slut på det under en månads tid. Avhållsamhet från alkohol, kaffe och kött provar jag återkommande för att se vad det gör med humör och kropp. Januari har jag alltså valt till att bli den alkoholfria månaden och utfallet brukar bli bra både för plånbok och midjemått. Humöret påverkas såtillvida att jag inte ser fram emot lördagsmiddagen lite mycket. Idag när hustrun frågade vad jag skall laga till middag så muttrade jag bara fram -"Gröt kan det lika gärna bli..."  

Nåja nästa helg är det en ny månad och då vankas det oxfilémedaljonger med potatisgratäng och VIN!!

Börsen hade en liten dipp i veckan och det blev tydligen så illa att SVT behövde sända Ekonomibyrån live för att försöka förklara vad som pågick. Själv tog jag tillfället i akt och köpte på mig lite fler aktier.

Tele2
När det skakar på börsen så springer småspararna in i säker famn sägs det. Vem vill inte vaggas till ro av en pålitlig och omfamnande famn när osäkerheten växer där ute? Just den här gången verkar det ha stämt då tele2 har klarat sig klart bättre än index. Själv valde jag att öka med 200 aktier i måndags och då främst för att jag ville avrunda innehavet till jämna 2000. 


Johnson & Johnson
Ett kurslarm i JNJ löste ut och precis som vanligt rusade jag in och köpte precis med en gång utan att för ett ögonblick studera dagstrenden närmare. Med lite mer is i magen så hade jag eventuellt sparat några dollar. Eventuellt missat att köpa helt. 10 nya aktier blev det hur som helst och innehavet är nu 150 stycken. 


Main Street Capital Corp
Det var mycket som dippade i måndags, så också MAIN. Även i detta köp klev jag in lite för tidigt. Närmare bestämt 49 cent för tidigt men vem räknar? 25 nya aktier fick det bli och det sammanlagda innehavet är nu 425 aktier. Månadspengen från MAIN höjdes således med 50 spänn per månad (brutto).WP Carey Inc
Jag är en idiot! Jag är en idiot! Jag är en idiot! Jag hatar Avanza! Jag tyckte det var ett bra tillfälle att slå till på några fler WPC i torsdags. Sagt och gjort! In på Avanza -> kapitalförsäkringen och tryck på köp-knappen vid WPC. Genomför köpet och känner mig överlag nöjd med mig själv innan jag inser att Avanza defaultat mitt konto till den vanliga depån... 

Jag kan nog tycka att appen/sidan bör defaulta till det konto som övriga innehavet redan ligger på. Jag är fullt medveten om att det är mitt ansvar att kolla detta innan jag godkänner transaktionen men här har Avanzas UX:are lite att förbättra. Det är tack vara sådana som mig som allt behöver klara idiottestet...

Nu vet jag i alla fall åtminstone EN affär som jag kommer göra i nästa vecka. 

Denna vecka var tappat inte fullt lika blodigt som förra veckan men ändå ett minus på 245.684 kronor eller -1,4%. YTD så har nu värdet sjunkit med 2.105.051 kronor men då är också skatteverket skyldig till ett tapp på 250.000. Ett börstapp på 1.855.051 spänn är inte fy skam det heller.

Trevlig helg!

14 kommentarer:

 1. ja jösses. 2 mille ! O tar du det med ro så kan jag också sova gott , trots allt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte har nattsömnen påverkats ännu i alla fall och det är viktigt :-)

   Radera
 2. Råkade ut för samma sak. Valde fylla på en av mina aktier och klickade köp och så landade aktierna på ett av mina andra konton. Skit irriterande. Har hänt några gånger nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har hänt en gång förut tror jag och då lovade jag att inte göra om det. Tydligt att man inte kan lita på mig.

   Radera
 3. Haha, jag sympatilider och kämpar jag med ZS, ja med vit månad. Det är inte alkoholen i sig jag gillar, hade helst sluppit den helt tror jag men det är alla mys- och trivselfaktorer som raderas bort med den. Skulle kunna skippa det helt men vad ska då egentligen livet bestå utav av? Jobb#1...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är just helheten i samvaron. Gott sällskap, god mat och ett gott vin. Det betyder mycket i en annars jämngrå vardag.

   Radera
 4. Man kan välja vilket konto som ska vara default i inställningarna. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men då blir det just ett statiskt val. Nästa gång när jag skall handla i ISK:n så är KF förvald. Dock står det på deras sida att det konto där man har aktien på skall förväljas vilket inte var fallet för mig. Mitt fel oavsett.

   Radera
 5. Det där har du nog varit med om förr om jag minns rätt !! :) Det har varit nära för mig nån gång men numera dubbelkollar jag ordentligt innan knapptrycket. Dessutom tycker jag det var väldigt länge sedan jag fick förslaget att köpa någon annanstans än i den stora kapitalförsäkringen.

  MAIN funderade jag på i veckan oxå. Var det månntro x-dag där i den. Måste kollas upp.

  75% av januari har varit vit. Förra året blev det vitt januari-maj så kanske även iår. Men inget är beslutat, det blir som det blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort det förut men hoppas det var sista gången nu. Negativt med flera olika konton när man är lite slarvig.

   Personligen gillar jag att timeboxa mitt självskadebeteende och med januaris slut så är även den vita perioden slut. Vi ses igen i september.

   Radera
 6. Du får min sympatilidelse oxå! Både för portföljtappet och för defaultkontogrejen, där har man ju varit några gånger...grr. Kan man hoppas på en bättring från Avanza's sida...tveksamt.
  Kämpa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag måste lära mig att inte vara så het på gröten vid köp och verkligen läsa igenom alla detaljer inte bara pris och antal.

   Radera
 7. Hur avancerat ska det vara att göra en funktion som automatiskt kopplar ett köp till det konto där det redan finns just den aktien, kan man undra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja har man redan aktien så borde definitivt det kontot defaultas oavsett annan regeluppsättning tycker jag. Mitt fel oavsett men lite irriterade är det.

   Radera