lördag, december 18, 2021

Veckan som gick

Arbetsveckan har varit helt sjuk och ingen tid eller ork har funnits för vare sig egna aktieaffärer eller ens läsa om andras aktieaffärer på diverse bloggar.

Utdelningar är den sanna passiva inkomsten. De skiter i att jag drunknar i jobb, de fortsätter bara att komma. Likadant är det när jag vältrar mig i fritid likt en lycklig gris. Inga beslut behöver tas av mig om och när det är lämpligt att avskilja likviden från bolagets kassa och dela ut, beslutet är redan taget utan att jag ens behövde bry mig. Så sent som för några minuter sedan ljöd senaste aviseringen från Avanza. Prudential Financial Inc vill tydligen dela med sig av de fina vinsterna. Inte mig emot, att automatiskt ta emot pengar digitalt har jag alltid tid till.

Portföljen backar med 196.500 kronor och landar på 18.931.727 kronor. Ett tapp på -1%. 

Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Ja i bemärkelsen passiva är de nog definitivt nummer 1. Just nu förefaller även trista utdelande värdebolag vara mer i ropet än tillväxt. Men allt det där kan ju vara förändrat om några månader igen.

  Nu skriver jag ju inte mitt numeriska värden inlägg längre med reflektioner över Cirkusen. Men sammanfattningsvis har de senaste 7 veckorna inneburit ännu en i utbrändhetens sjukskrivningsträsk och två som har sagt upp sig på egen begäran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett par kollegor som jag misstänker balanserar på knivseggen just nu. Julledigheten hägrar men den blir minimal och några extradagar är nog att glömma vilket i värsta fall kan knuffa någon över gränsen.

   Radera
  2. Mycket och tråkig action på din cirkus... Låter hemskt illa ju. Hur är modet själv då?

   Radera
  3. Det är mycket och stundtals påfrestande men med portföljen i ryggen så är det faktist lättare att ta ett steg tillbaka och inse att livet inte står och faller med ett jobb. Det borde motivera alla att bygga sin egen arbetslöshetsförsäkring

   Radera
  4. Jag kan bara hålla med, tror att portföljens tillväxt för egen del definitivt gjort att man inte längre hetsar upp sig lika mycket över saker längre. Det är ingen som varken tackar eller bryr sig känns det som.

   Radera
 2. Drygt med sådana veckor, varit alltför många sådana för egen del under 2021 tyvärr. Några dagar kvar och sen lite vila antar jag.

  Ja det är passiviteten och ett fint in flöde som verkligen lockar med utdelningarna. Att slippa ta egna beslut som förhoppningsvis tas bättre av de med mer insyn! Att också undan för undan ta hem lite vinst istället för att den bara ackumuleras i företaget känns också fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en trygghet att få ta del av vinsten via utdelningar. Även om jag inte lever på dem ännu så är det nästan barnsligt roligt när klirret ljuder från mobilen.

   Radera
  2. Verkligen, jag blir lika glad precis varje gång och bara det är en bra sak då glädjeämnen alltid är välkomna! Även denna lördag catchingade det till!

   Radera