söndag, oktober 31, 2021

Utdelningar i oktober

Förståsigpåarna säger ju att aktiesparande är en vintersport och man kan nog skönja det även i mina portföljer. Det är inte vinter ännu men oktober var bra mycket snällare mot mina portföljer än vad september var. 

Det sammanlagda portföljvärdet är vid oktobers utgång 18.482.130. En ökning med 883.026 kronor eller +5,0% från september månads utgång. Den här gången är det storebror i familjen som dragit det tyngsta lasset i uppgången. I den ligger mycket industri och investmentbolag. YTD har det sammanlagda värdet nu ökat med 3.926.841 kronor eller ~27%.

AvanzaSEB
SEB


Lite utdelningar har jag mottagit även denna månad och de redovisas nedan.

Ares Capital Corp - 2.154 kr
Cibus Nordic Real Estate - 799,68 kr
Main Street Capital - 724 kr
NorthWest Healthcare - 667 kr
PepsiCo Inc - 658 kr
STORE Capital - 1.328 kr
Tele2 - 4.500 kr
W.P. Carey - 3.632 kr

Sammanlagd utdelning för oktober månad blev 14.462,68 brutto vilket är en försämring med -15,5% jämfört med oktober föregående år. Det är Öresund eller rättare sagt avsaknaden av dem som gör jämförelsen lite dyster. Jämför jag däremot med oktober 2019 så är det en nätt liten ökning på 29,7%.

YTD har jag nu mottagit 249.366,27 kronor netto i utdelningar (316.402,21 brutto). Lite retsamt att jag missar kvarten med mindre än 700 spänn men det kommer ordna upp sig redan i nästa vecka. Jag är nu officiellt över 20k/mån i månadspeng vilket känns bra. Det går att hanka sig fram på den månadspengen bara man är villig att rucka lite på kvalitétskraven vad gäller vin.

Lycka till i november alla!


7 kommentarer:

 1. Kör bag-in-box, spara finflaskorna och tappa över i dom. Bara du själv som märker någon skillnad, å det är troligtvis bara för att du känner till det i förväg :)

  OK, om vi ska vara seriösa så var jag medlem i Munskänkarna säkert 20 år (innan jag ledsnade), oerhört vinintresserad å brukade ofta vinna eller placera mig i topp på de halvblinda vinprovningarna.

  Sober September och Oktober är avklarade här. Återstår bara November så är de 3 vita månaderna över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bag-in-box är lite farlig att ha hemma tycker jag. Det är ungefär som en öppnad chockladkartong. Så länge den inte är öppnad så kan den ligga i månader orörd men så fort den är öppnad så är det lätt hänt att man är där och nallar även om det inte är lördag.

   Tre vita månader är en lång period, speciellt så här i grytsäsong också. Jag brukar köra en vit månad men två gånger per år.

   Radera
  2. OK, vi körde 5 vita månader januari-maj tidigare i år. Å nu då 3 ytterligare efter sommarmånaderna juni, juli, augusti. Vet inte varför egentligen, det är gott med både öl, vin och en whisky eller konjaksluring.

   Absolut inte några alkoholproblem, men det må du tro är svårt att övertyga Svenne banan om när man berättar om dylikt. Oftast avstår jag istället från att säga något.

   Ogillar nog helt enkelt slentrianmässiga grejer som man gör utan att reflektera över det...

   Radera
 2. Inga dåliga utdelningar där. Kan gissa att du får merparten av din cash under våren. Missade att köpa Main Street under covid, ska plocka in en stek i nästa tapp på börsen. Kör det mesta av BDCs i de största, Owl Rock och Ares.

  Livsfarligt med bag-in-box hemma, speciellt de som är öppnade, blir att man tar sig en slurk varje dag. Funkar kanske på sommaren med lediga dagar men definitivt inte under den sega hösten, när man redan är slö och trött när man kommer hem från jobbet.

  Dricker själv väldigt sporadiskt, mestadels nån öl då och då, men tackar såklart inte nej till ett glas vin om det bjuds. Det största problemet med att dricka nu jämfört med 10 år är hur man mår efteråt. Då blev man uppspelt, glad och fick en j-vla energi efter några glas. Nu räcker det med ett halvt glas så blir jag rejält trött och är redo att gå i däck, kan bli väldigt grinig också, och lättirriterad. Mycket märkligt varför det blir så. Kanske var man gladare förr :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer att lejonparten av mina utdelningar kommer under våren fortfarande men nu börjar även svenska bolag dela upp utdelningen mer och mer.

   Ares och Main Street är de jag har än så länge. Vi får se om jag plockar på mig någon mer.

   Jag uppskattar speciellt vinet till fredagsmiddagen. Då äter man något gott och tar ett par glas. Efter det lullar man bort till fåtöljen och somnar :-)

   Radera
 3. 20 tkr/mån är en riktigt fin månadspeng för att göra precis vad man vill 24h/dygn, då behövs inga 500-1000 kronors vinare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant. Idag kom dessutom utdelningen från Telia och jag seglade över kvartsmiljonen i utdelningar för året.

   Radera