lördag, november 06, 2021

Veckan som gick

Jag börjar så sakta närma mig tidigare ATH-nivåer. Det fattas nu bara ett par hundra långsjalar så är jag där igen, men vem räknar? Jag måste medge att det retar mig lite att missa 19 miljoner med knappa 50k. 19 är ju en gammal bekant så det är inte som debuten direkt men kanske är det någon slags OCD-grej som löser ut genom att ligga precis under en miljonnivå. Så nära men ändå inte riktigt där. 

- "Jag har ju lite pengar som ligger och dräller på en annan bank."
- "Du kan ändå inte föra över dem nu på helgen."
- "Jo det kan jag visst! Med Swish!"
- "Nej det är fusk och det vet du."
- "Suck! Du har rätt, som vanligt. Jag får helt enkelt vänta."

Ett enda köp blev det och precis som jag önskade i förra veckans sammanställning så blev det en högutdelare. En DA på 4,2% kanske inte kvalar in hos alla men hos mig är de välkomna. 

STORE Capital Corp
STORE lämnade en riktigt fin Q3:a i torsdags och aktien handlades upp ett par procent i början av handeln. Jag lade in en köporder på 100 stycken @ $35.35 för att se om jag kunde fånga upp några vid ett eventuellt tapp. Cirka halvåtta på kvällen var saken biff och jag ägde ytterligare 100 STORE. Sedan fortsatte aktien ner några cent till...

Med veckans utdelningar så klättrade jag även över 250.000 kronor (netto) i utdelningar för året. 

Veckan slutade på plus denna gång och det sammanlagda portföljvärdet är nu 18.949.364 varav 260.000 kronor finns i kassan. En ökning med 467.234 kronor eller +2,5%.

Snart är det dags att hälsa på släktingarna från en svunnen tid då det är Alla helgons dag. Än så länge är det bara ett kort besök och en liten pratstund men tids nog flyttar jag in för gott.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Kvartsmiljon i utdelningar slår högre än 19 mkr även om en ny miljongräns förstås också är lockande!

  Fantastiskt mycket pengar!
  Läser att du också har en fet kassa att handla MSOFT För så...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kassan skänker mig mer oro än tröst. Jag har aldrig varit den som gillat stor kassa i en inflationsrik miljö,

   Radera
 2. Håller med Kalkyl. Jag tycker inflationsmiljön just nu är läskig som tusan. Känns som det kommer att påverka konsumtionen på sikt men när är osäkert. Vissa rapporter ser bättre ut på resultatet men inte på tillväxten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja aktier är vanligtvis ett bra försvar mot inflation.

   Radera
 3. Hade dålig koll på STORE i veckan. Ska kolla in den till veckan, den känns tänkbar att utöka i. Förutom Arbor då naturligtvis...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske lite fler Arbor för mig nästa vecka. Inte ens en procent ännu. Försöken att fokusera på högre DA fortskrider med blandat resultat. Det är svårt när man älskar att köpa aktier i Microsoft och ASML.

   Radera
  2. ASML har seglat under min radar fullkomligt :) Halvledare ?

   Radera
  3. Ja indirekt kanske man kan säga. De tillverkar de otroligt avanceradd maskinerna som tillverkar chipen. Lite av ett hackor- och spader-bolag i halvledarindustrin.

   Radera