lördag, november 13, 2021

Veckan som gick - ATH

Den nyss avklarade arbetsvecka har verkligen gått i rasande fart. När arbetsbelastningen är hård så måste tyvärr bloggläsande, poddlyssnande och investeringssökande stå tillbaka likt det har gjort denna vecka. Inga direkta nyinvesteringar har hunnits med och det känns lite trist. Jag hann förvisso med en lite trevlig aktiearbitrageaffär under fredagen. 

Investor A --> Investor B
Jag minns det som om det var igår (det var igår). Jag satt på ett särdeles tråkigt Teams-möte och kände hur lusten att leva sakta droppade ur mig. Vanligtvis brukar jag sätta mig själv på mute och försöka få lite jobb gjort istället. Kan vara lurigt om möteshållaren är listig och slänger ut frågor ibland, men det brukar vara värt risken. Just detta möte bestämde jag mig istället för att kolla twitterflödet för att se om något där kunde liva upp mig. Det kunde det sannerligen. Det tjattrades rätt rejält om Investor A som nu plockats in i MSCI Global Standard Index vilket fått kursen att lämna Investor B i röken från bränt gummi. Nu råkade det vara så att jag vid tillfället satt på 3600 stycken Investor A. Alltid lite nervöst att sälja av en så stor post för att förhoppningsvis få köpa tillbaka B-aktien betydligt billigare. Efter att i sista sekund insett att jag måste byta courtageklass till PB Fastpris så var saken klar. Jag sålde 3600 A och köpte tillbaka 3600 B. Ett byte som omsatte cirka 1,6 miljoner kronor. För besväret erhöll jag 18.000 kronor.  
 
Veckan slutade på ett massivt plus och det sammanlagda portföljvärdet är nu 19.336.885 varav 270.000 kronor finns i kassan. En ökning med 387.521 kronor eller +2.0%. Mina portföljer är nu alltså uppe på en ny ATH-nivå. Tittar man i twitterflödet så är jag inte direkt ensam att nå nya värdemässiga nivåer. Kul!

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Grymt! Snart 20 millar och då kanske det kan börja kännas som en relativt trygg portfölj? ;-)

  Är nog på samma bana som dig och ditt twitterflöde, kollar dock portföljens sammansatta värde ganska sällan, men värdet igår (635 000 kr) är det högsta jag noterat!

  Är så mäktigt vad sparande över lång tid kan göra. Ökar du cirka 3,3% en vecka har du HELA mitt 3+-åriga sparande på bordet :p Det är verkligen mäktigt!
  Att sedan värdet lätt kan minska med flera miljoner vid en sättning/krasch hade känts förjäkligt för mig i min situation då jag inte är van vid sådana summor :p (typ "aha, där rök värdet på hela huset", "där rök 15 års sparande").
  Tur att det går åt båda hållen ändå, även om jag också skulle vilja kunna öka flera hundratusen på en vecka ;-)

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett långsiktigt sparande är mäktigt. Att värdet åker upp och ner med några miljoner i månaden vänjer man sig vid om man varit med under hela den lååångsamma uppbyggnadsfasen.

   Grattis till ATH!

   Radera
  2. Hehe precis, man härdar med tiden!
   Tack!

   /Arbetsplanen

   Radera
 2. Kändes fantastiskt för mig att nå ATH i fredags - innebär att jag är närmare 2 miljoner är inom räckhåll :-) Mina aktiehjältar detta år är Investor (har både A och B) och Novotek. Den sistnämnda har gått som tåget och jag ligger nu nästan 114% plus - tjoho!

  SvaraRadera
 3. Drar väl till med ett grattis då !! Det kan trots allt anses välförtjänt. Om man inte vågar försöka så kan man aldrig heller vinna...

  SvaraRadera