onsdag, september 01, 2021

Utdelningar i augusti

Sommaren är död! Länge leve hösten! Nej vänta nu lite, jag hoppas ju att hösten blir kortlivad och övergår i vinter tämligen tidigt. Nåväl det går inte att vrida tillbaka klockan och lika bra är väl det. Att tvingas återuppleva den här politiska sörjan en gång till är inget jag önskar. Nej nu blickar vi framåt mot nästa val och hoppas att det rättar till sig efter det. Jag är inte jättehoppfull till det men vad annat kan man göra? Först skall ju budgeten igenom riksdagen och faller den så faller regeringen och så börjar vi om igen...

Sommaren har för mig personligen varit god, kanske lite för god kan jag tycka när jag ser mig själv i spegeln. Det är inte bara portföljerna som har gått upp om vi säger så. Trenden de senaste två veckorna ser dock lovande ut. Inte för portföljerna men för min kroppsvikt. Mycket mindre kaloririk restaurangmat med god dryck till och mer hemlagat vegetariskt med vatten till. Som brukligt inleder jag en vit månad nu när sommaren är över. Det kommer göra susen för både kroppshyddan och karaktären. I mitten av sommaren så lade jag till ett förbehåll där jag skulle får göra avsteg från min vita månad om portföljvärdet går över 20 miljoner. Då skulle jag få lov att öppna min redan inköpta Champagne. Tack och lov verkar det inte bli några problem.

Nu tittar vi på utfallet för augusti månads utdelningar.

AT&T - 3.115 kr
Cibus Nordic Real Estate - 810 kr
Nederman Holding - 700 kr
Northwest Healtcare - 652,50 kr
Main Street Capital - 708 kr
 
Sammanlagd utdelning för augusti månad blev 5.985,50 kronor brutto. Så små summor finns inte! utropar ni antagligen? Jo det finns det och förra årets utdelningsskörd för augusti var ännu magrare. Då fick jag endast 2.710 kronor. Jag är vanligtvis inte så noga med när på året jag får mina utdelningar så detta är inget jag aktivt kommer försöka justera upp men jag hoppas att jag råkar åtgärda det av misstag eller liknande. 

YTD har jag nu tagit emot 221.771,59 kronor netto (285.056,38 brutto). Jag har inte gjort någon prognos för helåret men nog skall jag slå 250k netto i alla fall. Utslaget på tolv månader skulle det ge mig >20 netto varje månad vilket naturligtvis är trevligt.

Augusti månad slutade med en mindre nedgång för mig. Det sammanlagda portföljvärdet var vid månadsskiftet 18.699.601 kronor vilket är en minskning med 1,7%. Till stor del har jag investmentbolagsfrossan att tacka för den nedgången, så tack för den. Jag är fortfarande upp YTD 28,5% så någon bitterhet har inte infunnit sig ännu.

Trevlig fortsättning på veckan!

4 kommentarer:

 1. Ja när AT&T sänker sin utdelning med kanske 40% blir Augusti ännu magrare. Vi får väl bara hoppas att aktiekursen tar ett skutt uppåt innan detta sker.

  Trevligt med lite månadsutdelare som tickar på. Jag hade gärna ägt lite MAIN, men de stack iväg med en otrolig fart efter covid och är nu i mitt tycke extremt premium mot sitt NAV. Däremot föll de som en sten redan innan covid bröt ut fullt, vilket antagligen visar "ju högre de klättar, desto värre blir fallet". Nästa gång står jag där och plockar dem... :)

  Vi plockade ut ca 10000 kr i utdelningar under augusti. September och december är våra svagaste månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att AT&T skulle skutta uppåt känns inte troligt :-)
   MAIN har än så länge varit en bra affär för mig men jag plockade upp mina under/efter corona-kraschen. Å andra sidan så är det i stort sett tillbaka på pre-coronanivåer. Om jag minns rätt så är du mer förtjust i Ares Capital? Där är premien inte alls så blodig men utdelningsnivån är lite mer oförutsägbar.

   Radera
 2. MIna 3 sommarmånader har oxå varit lite för goda. Själv siktar jag mot 3 vita månader Sept-Nov. I December kommer ju den traditionsenliga glöggen och sätter stopp för allt det vita. Utom snön på marken då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöggen finns ju där att se fram emot men jag saknar helt klart min Chimay på fredagskvällen så 3 månader blir mig nog övermäktigt. Ökar intaget så måste jag öka löpningen för att hålla jämna steg men det kan det vara värt.

   Radera