lördag, september 11, 2021

Veckan som gick

Koltrastarna ute på gräsmattan vet vart det barkar. De kilar fram och tillbaka med en ännu större hast än vanligt. Kanske gör de sig redo för en flytt söderut eller är det måhända av den mer råbarkade sorten som stannar kvar och härdar ut? Jag känner att jag kan relatera till den sistnämnda sorten. Jag är inte direkt råbarkad men jag härdar ut, på gott och ont. Möjligheterna finns där ute, jag har vingarna, men jag blir kvar i min fåtölj tittandes ut på världen.

Tre inköp blev det denna vecka.

Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis
I brist på fantasi så fick det bli ytterligare inköp i en av två etf:er som jag äger. Sammanlagt äger jag nu 750 andelar med närmsta sikte inställt på 1000.

Prudential Financial Inc
Prudential har jag ägt nu ett tag och precis som förväntat tuffar de på. Min intention var ju att skala mig in här för att se vad jag tycker. I tisdags tyckte jag det var dags att köpa 25 aktier till. Sammanlagt äger jag nu 225 stycken.

Ares Capital Corp
Jag fortsätter sträva efter (ehh...) stabila kassaflöden så jag köpte fler (ehh...) Ares Capital. Nej någon stabil uppåtgående utdelningstrend går inte riktigt att skönja men de har vid flera tillfällen överraskat med lite extrautdelningar. Sådana överraskningar gillar jag. 100 nya aktier fick det bli och jag äger nu sammanlagt 600 stycken.

Totalt slutade denna vecka på ett rejält minus. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 18.465.692 kronor varav 319.000 i kassan. En värdeminskning på 300.278 kronor eller -1,6%.

Trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Jag blir oxå av någon anledning kvar där i fåtöljen. Ares Capital glömde jag nog bort. Nya tag nästa vecka.

  Ser ut att bli en härlig dag, iaf vädermässigt, här uppe längs norrlandskusten. Ska kolla om det finns något kvar i frysen att slänga på grillen ikväll.

  Kan man grilla Eldorado fiskpinnar ?

  Tänker mig rotfrukter i ugn till det och en lime/chili-baserad gräddfilsås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har bättre väder än jag har. Igår var det rena högsommardagen men då drunknade jag i jobb. Idag är jag ledig och det är mulet med regn.

   Rotfrukter i ugn gillar jag. Jag brukar göra en vegetarisk pytt i ugnen som jag strösslar stekt Halloumi över och serverar med en kall sås gjord på Creme Fraiche, senap och honung.

   Radera
  2. Det lät gott. Jag grovskär mera, och blandar i svamp, broccoli och olika löksorter. I omgångar. Rotfrukterna med längst tillagningstid först naturlich.

   Generellt gillar jag kalla mejeribaserade såser.

   Radera
 2. Hallå ZS! Tja bra med lite sådana inköp ju! Känns ändå bra att få lite köp gjorda. Inte hunnit in i Prudential men verkar intressanta.
  Lite besviken att du inte mäktade med de 20, var ju inställd på massor av champagne!...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jinxade 20 ganska ordentligt när jag var tvungen att ta upp investemntbolagens höga värderingar.

   Prudential känns som en riktig stabil och defensiv pjäs att ha i portföljen. Helt ok DA och en mycket trevlig och stigande utdelningstrend.

   Radera
 3. Du har inte funderat på APAM istället för Ares?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte ännu i alla fall. Jag får se hur ARCC och MAIN utvecklar sig, kanske blir det ett motiverat byte längre fram.

   Radera
 4. Ja det har varit lite rött senaste veckan, men då blir ju vissa aktier billigare :D

  Ares är en trotjänare som har hängt med länge hos oss. En av få aktier jag fyndade under förra året. Det är trots allt den största BDC i USA och man får dels dra nytta av de förnämliga skattereglerna, och dels en finfin diversifiering hos en mängd olika "småbolag".

  Nästa gång ekonomin tar ett djupdyk i USA kommer jag definitivt att fylla på i ett antal BDCs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja frågan är när nästa djupdykning kommer bara. Jag är dålig på att hålla i kassan.

   Radera