måndag, september 20, 2021

Städar en blodröd dag som denna

I skrivande stund är OMXSPI ner 2,78% och det lyser lite rött i portföljen men inte är jag så värst ledsen för det. Jag verkar för en gångs skull haft lite tur med tajmingen. Under helgen bestämde jag mig för att städa bort lite innehav och köpa in den där populära ETF:en XACT Norden Högutdelande.Tanken på att städa upp lite bland innehaven har funnits ett tag men det var bloggkollegan Kalkyl som fick mig att titta i riktningen mot XACT Norden Högutdelande. Känns som ett bekvämt innehav att ha så här när det friskar i lite i börsvindarna.  

Sagt och gjort, i morse satt jag beredd på säljknappen och hann faktiskt avyttra hela mitt innehav i Peab samt Intrum innan den värsta utförslöpan hann starta. En första prova-på-post om 375 andelar har nu köpts in och jag planerade att utöka innehavet i närtid. Nuvarande sinnesstämning på börsen gör dock att jag överväger att skala mig in lite över tid utifall att det fortsätter nedåt i samma stil som idag.

Nu när jag tänker efter så var det inte en jätteimponerande städning då jag bytte ut två befintliga innehav mot ett nytt. Nåväl det gäller att hålla igen lite så man inte tappar lusten. Städning är ju så vansinnigt tråkigt.

Trevlig fortsättning på veckan!

6 kommentarer:

 1. Grattis till nytt innehav! Ja idag var börsen sur hann jag se under min 5s inloggning innan jag återgick till jobb#1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja jäklar vad det bar iväg utför idag.

   Radera
 2. Själv var jag på köphumör idag. Bland annat mer Peab och blandad svensk industri. Känns som att det fortsätter neråt igen imorgon. Men det har jag trott förr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att trenden pekar ner nu ett tag till. Passar mig bra just nu när jag skall bygga position i XACT.

   Radera
 3. Håller på att jobba i trädgården, så jag kollade inte ens på börsen igår mer än när jag skulle gå och lägga mej. Blev lite förvånad när det gick 50000 kr back, det har nog inte hänt sen covid. Ännu mer förvånad blev jag när det var bland annat Akelius D som hade backat rejält, medans mina "högriskaktier" låg runt -1%. SEB och Resurs tog även de stryk, men inte tillräckligt på långa vägar för att aktivera min krigskassa. Vi får se vad som händer idag...

  Förstår inte vitsen med xact högutdelande? Ca 4% yield, avgift och väldigt dålig värdeutveckling...? Varför vill man äga den jämfört med t.ex. en combo av Telia, tele2, SEB, Nordea och några till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska bekväm riskspridning. Telia kan ju åter få ett stolpskott till VD där det skall mutas döttrar till diktatorer etc. ECB säger till Nordea att ni inte får dela ut era vinster till ägarna (som dessutom råkar vara svenska staten).

   Med XACT får du lite av alla ovan men med en ganska liten vikt.

   Radera