tisdag, augusti 31, 2021

Sålde av mitt innehav i Kungsleden

Efter att ha stått i valet och kvalet några dagar så sålde jag till slut av hela mitt innehav i Kungsleden. 
 
- 1800 st @129,20 kr => 232.560,0 kr (-99 kr i courtage)
Jag lämnar Kungsleden med en vinst på 317% (159.111 kr).

Jag har verkligen uppskattat att vara aktieägare i Kungsleden under rätt många år nu. Resan började lite knackigt med otäcka skattemål som hängde som tunga åskmoln över aktiekursen men så fick VD Biljana Pehrsson sjösatt den nya strategin där udda objekt i icke tillväxtorter avyttrades och vips så började det nya Kungsleden ta form. 

Varför säljer jag då? Det är av flera anledningar och i mångt och mycket är det magkänslan som fått styra. Jag gillar verkligen Kungsleden och jag hade gärna sett att det fått fortsätta sin resa som ett eget fastighetsbolag. Som jag förstått det så skall Kungsledens aktieägare få Castellum-aktier och/eller kontanta medel som betalning. Där kommer kruxet för min del. Jag vill inte vara aktieägare i Castellum. Då återstår kontanta medel, vilket jag gillar. Det kan jag dock få redan nu om jag bara säljer av mitt innehav. Sagt och gjort!

En annan aspekt är att jag sett Kungsleden lite som en kassaflödesgenererare med sina kvartalsvisa utdelningar. Castellum har för närvarande endast halvårsvisa utdelningar. En petitess jag vet men det hjälpte mig till ett avslut.  När vi ändå är inne på utdelningar så är det värt att understryka att Kungsledens DA just nu ligger på magra 2,2%. De likvider jag frigör bör kunna läggas i en aktie med mycket högre DA och med en positiv utdelningstrend.

Vad tror ni? Bra eller anus? 

8 kommentarer:

 1. Ogillar du castellum eller undviker du för att även castellums kurs är hög?

  Hade också gärna sett Kungsleden fortsätta själv. Fick aldrig köpt in dem själv.

  Alltid trist när utdelare försvinnrr och ger störning i flödet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ogillar kanske är lite för starkt ord men jag är lite småsur att Kungsleden inte fick vara ifred. Castellums utveckling de senaste 3 åren imponerar inte heller jämfört med Kungsleden.

   Radera
 2. Grattis till pengar på banken. Det är det säkraste man kan ha. Vad som händer i framtiden är ovisst. Kul också att du fick flera 100% i vinst med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De skall återinvesteras men frågan är bara i vad.

   Radera
 3. Jag glider med i Kungsleden. Äger redan Castellum långsiktigt så det gör inte så mycket om det blir påökning. Min pseudostrategi stipulerar att man väldigt sällan behöver agera....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är troligtvis det rätta beslutet men hur tråkigt vore inte livet om man gjorde allt rätt hela tiden?

   Radera
  2. Har faktiskt börjat spekulera i att avsätta en del av min Kassa till en lekportfölj där det mesta är tillåtet. Aktiespekulation, swingtrading och daytrading å allt vad det nu heter....

   Radera
  3. Ja det kan vara roligt. Jag gör så ibland men jag brukar inte redovis dessa affärer här på bloggen.

   Radera