lördag, augusti 14, 2021

Veckan som gick

Så kom den då igen precis som så många gånger förut. Sista semesterhelgen. Det känns alltid lite vemodigt när jag inser att både semester och sommar går mot sitt slut. Jag är inte så säker på att det är "att börja jobba" som tynger sinnet utan mer att semestern är slut.  Låter som sak samma kan tyckas men jag tror inte att det är det i mitt fall. För säkerhets skull, så att jag inte kommer tillbaka ouppvärmd till jobbet, så har jag fått arbetsträna lite under semestern för att lösa akuta problem som uppstått.

Den här veckan halverade jag antal inköp mot föregående vecka. Det blev alltså endast ett ynka inköp.

Embracer Group
Embracer verkar dras ner av den allmänna oron inom gaming-industrin. Den totalitära diktaturen Kina verkar nu rikta sin blick mot just medborgarnas spelande och som vanligt nuförtiden verkar de inte gilla vad de ser. Speltidsregleringar och åsikter om innehåll i spelen gör det lite skakigt naturligtvis. Bolaget går trots allt rätt bra och sitter på en stabil kassa. Detta tillsammans med att de flesta analytiker skriker köp gjorde att även jag kände mig nödgad att handla på mig 50 aktier till. Totalt äger jag nu 500 stycken.

Totalt slutade veckan på minus 6.358 kronor eller -0,033%. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 19.159.124 kronor. Nu återstår bara att hitta lämplig säck att dra över huvudet och invänta maj månads intåg. 

Trevlig fortsättning på helgen!

8 kommentarer:

 1. Hej, vad har du för GAV?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt GAV i Embracer Ligger på 230,12 kr vilket alltså ger en utveckling på -17,58%.

   Fingertoppskänsla!

   Radera
  2. Ajdå, den svider men det är bara att ta igen det man förlorat på gungorna på karuesellerna. För övrigt är det rätt snyggt jobbat att en portfölj med din storlek bara rört sig 6.300 kr en sådan här vecka. Ha en fortsatt go helg!

   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

   Radera
  3. Tack! Ja jag blev själv förvånad över den lilla förändringen. I början på veckan låg jag klart lägre.

   Radera
 2. Positivt då att du uppskattar semester. Med tanke på att vi är på väg mot permanent semester.

  Å däri ligger många av mina farhågor tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den slutgiltiga semestern är inget jag längtar till men kanske kommer jag uppskatta den när den ovillkorligen kommer.

   Radera
  2. Kommer att tänka på ett avsnitt i Douglas Adams "Liftarens Guide till Galaxen" serie. Han beskriver den ultimata semester-/ och partyplaneten Eroticon VI där genom någon nyckfull slump alla kritvita med palmer försedda stränder alltid badar i strålande solsken och genom någon annan nyckfull slump det alltid är happy hour och samtidigt alltid sista timman före stängningsdax. Ingenstans i det kända Universum är självmordsfrekvensen högre.

   Kan vara några detaljfel i beskrivningen, det var 20 år sedan jag senast läste böckerna.

   Radera
  3. Det var minst 20 år sedan jag läste den och jag kommer bara ihåg brottstycken av den tyvärr. Kanske dags att läsa om den.

   Radera