söndag, augusti 22, 2021

Veckan som gick

De sista skälvande dagarna av sommaren börjar nu betas av. Visst kan det komma någon enstaka fin sommardag fortfarande men det är som med en dålig relation. Man vet att den är slut men ids inte riktigt göra ett rent bryt.

Nåväl, igår kom således just en sådan fin dag. Det var bara att packa båten med hustru, badkläder och fika för att sedan ge sig ut på böljan den blå. 

Lilla fina Kvällhatten

I övrigt så verkar jag ha överlevt min första arbetsvecka efter semestern. Det är ju värt att fira! Sagt och gjort, en perfekt grillad flankstek med potatissallad och en fin Shiraz till och vips så var festen både avklarad och över. Imorgon börjar arbetsvecka nummer två...

Det har varit en tung vecka för mina portföljer och endast en affär har genomförts. Det var dessutom en försäljning.

Latour
Jag sålde av 400 Latour i början på veckan. Jag har en upparbetad skatteskuld som förvisso inte behöver betalas in före årsskiftet men jag tyckte ändå att det kändes ok att säkra upp pengarna nu när börsen och framförallt investmentbolagen skakade till lite. Att Latour dessutom handlas till en mycket saftig premie gjorde att jag valde just den.

Totalt slutade veckan på minus 319.042 kronor eller -1,67%. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 18.840.082 kronor. Inte en jättekul vecka alltså.

Trevlig söndag!

2 kommentarer:

 1. Vilken typ av potatissallad tillredde du ? Blev det en typ cremefraiche-majonäsbaserad skapelse eller en olivoljedressad lite "cleanare" potatissallad ?

  Till det grillade köttet + kycklingen serverades här i Norrland igår en Cabernet Sauvignon. 900g färsk kycklingfilé och 900g fläskkarré blev det. 2 personer. Så nu finns det en del färdig råvara till veckans övriga måltider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är säsongsbetonat för mig. Sommartid gör jag helst den "franska" varianten med olivolja och balsamvinäger. Känns lite lättare och mer somrigt.

   Det var en rejäl mängd kött på två pers.

   Radera