lördag, augusti 28, 2021

Veckan som gick - motivationen som försvann

En vecka helt utan börstransaktioner närmar sig sitt slut. Just nu sitter jag mest på gärdsgården och betraktar börsens rörelser lite på avstånd känns det som. Motivationen att engagera sig i mina portföljer är ganska låg så här efter semestern. Nu går mycket av energin till att styra upp jobbet och vara en närvarande familjemedlem. 

Tidigare i veckan lyckades jag dessutom dra upp en skada i vänster baksida lår. Jag begriper inte riktigt hur jag lyckades heller. Jag fick en liten känning under ett vanligt distanspass men inte tillräckligt för att jag skulle känna av det efteråt. Dagen efter var det dags för lite av en tempoträning med snabba tusingar och det var när tusing nummer 2 nästan var klar som någon osynlig hand stack en rostig och slö morakniv rakt in i baksida lår. Så försvann den motivationen också... 

Precis som förra veckan så slutade även den här på minus. Närmare bestämt minus 186.643 kronor, eller -0,99%. Det sammanlagda portföljvärdet är nu 18.653.439 kronor varav cirka 210.000 kronor är i kassan.

Tittar jag på YTD så är jag upp knappt 4,1 miljoner (+28,2%) så det är fortfarande för tidigt att börja böla och skrika om ett förlorat år. 

Trevlig helg!
 

10 kommentarer:

 1. Tråkigt med din skada, ska du vila dig hel eller kolla upp det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall ge det lite tid. Provlöpningen igår blev tyvärr en besvikelse. Det får bli lite cykling framöver tror jag, om låret håller för det dvs.

   Radera
 2. Det lät som en tråkig o tung vecka. Löpning sliter mer ön cykling och tyvärr kommer skadorna likt en blixt från en klar himmel oftast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skador är riktigg trist men likt för portföljen hoppas jag på en förbättring inom kort.

   Radera
 3. Nå det låter väl korrekt. +28,2% är väl knappast ett dåligt resultat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att göra som alla säger och zooma ut för lite perspektiv.

   Radera
 4. Usch va tråkigt, hoppas du blir bättre.

  Ja hade jag haft 18 miljoner och en 28%ig uppgång hade jag nog velat lägga över merparten i lite "säkrare" tillgångar, om de nu finns. Jag hade gärna nöjt mig med en "ränta" på 3%, relativt riskfritt, problemet är väl att detta inte finns i denna lågräntevärld vi lever i. Det närmaste är väl tråkiga dagligvaruaktier eller fastighetsaktier likt Akelius D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag tycker att jag legat ganska tryggt med så mycket investmentbolag och fastigheter i portföljen, men så envisas folk med att handla upp dem till skyhöga premier och då tilltar fallhöjden.

   Radera
 5. Hoppas du blir bättre snart!

  Simning är relativt snällt mot kroppen annars, och rekommenderas väl ibland av sjukgymnaster. Nu är ju sommaren tillbaka igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja simning skall ju vara skonsamt.

   Radera