lördag, augusti 07, 2021

Veckan som gick

Semesterdagarna betas av i ett alltför högt tempo känns det som. På måndag påbörjar jag min femte och sista semestervecka för den här sommaren. Jag vet inte riktigt vad som är mest nedslående, att min semester snart är slut eller att sommaren snart är slut.

Endast två köp har gjorts den här veckan. 

Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis
Ännu ett klassiskt "allt är för dyrt men jag måste köpa något"-köp. 20 nya andelar fick det bli vilket för upp mitt totala innehav till 720 stycken.

Embracer Group
Embracer annonserade inte mindre än 8 nya förvärv i veckan och efter en initial uppgång så föll aktien tillbaka rejält. Efter det sedvanliga velandet från min sida så slog jag till slut till på 50 nya aktier vilket get ett totalt innehav på 450 stycken. Endast back 19,5% nu. FIRE!

Den här sommarens börs har verkligen varit lite utöver det vanliga. Jag inledde min semester med att precis ha klättrat över 18 miljoner och i mitten av den här veckan var jag uppe och sniffade på 19,5 (!) miljoner. 

Som den knös jag nu blivit så inmundigade jag och hustrun i veckan en Dom Pérignon av årgång 2010 med lite lättare tilltugg till. Allt för att försöka bli bättre på att fira framgångar. Just för att visa mig själv att jag menar allvar med det däringa firandet så har jag redan införskaffat ytterligare en Champagne att ha vid ett eventuellt möte med 20. Jag har fått från säkra källor att den tål att lagras i minst 10 till 15 år även om jag hoppas att det inte skall bli nödvändigt.

Totalt slutade veckan på plus 144.056 kronor eller +0,76%. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 19.165.482 kronor.

Trevlig fortsättning på helgen!

10 kommentarer:

 1. För mig är det nog vetskapen om att semestern snart är slut som är värst. Vill inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det nog här också. Att sommaren dessutom snart är över blir lite lök på laxen bara.

   Radera
 2. Jag har jobbat 1 vecka nu, även om övriga Sverige inte riktigt vaknat ännu så var det inte någon rolig upplevelse att vara tillbaka på jobbet. Ska försöka göra mitt bästa för att inte irritera mig på alla dagliga dumheter. Men det har blivit svårare och svårare för varje år som går...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu gäller det att du biter ihop några månader till bara. Efter det så är det bara att invänta nästa dumhet för att därefter omedelbart lämna in avskedsbrevet.

   Radera
 3. Inte dåligt med sådana uppgångar, du får väl sälja av allt när du år 20, så blir du inte besviken sen när nästa svart svan kommer och värdet är 14. Ibland blir man faktiskt sugen... men tänker sen på att långsiktighet lönar sig, och att man bör sitta kvar så länge man har vettiga aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sälja av rubbet är inte aktuellt. Jag har lärt mig att jag blir mer stressad av en stor kassa i uppgång än fullinvesterad i nedgång.

   Radera
 4. Jag föreslår att ni alla jobbar hela sommaren så blir det inte så illa när hösten kommer. Då slipper man ha ångest för att börja jobba igen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar hålla i teorin. Finns ingen semester att längta till så finns det ingen anledning att sakna den heller. En så kallad ANTI-FIRE.

   Radera
 5. Galet kvickt det går och en riktig motivator är du för att bara ligga i och fortsätta gneta på.

  SvaraRadera