lördag, maj 01, 2021

Utdelningar i april

April blev som väntat en mycket fin utdelningsmånad för mig. Det trodde jag i och för sig i början av förra året att april 2020 också skulle bli och det gick ju som det gick med det. Hälsomässigt har det dock inte varit den bästa månaden i mitt liv. En av de sämsta faktiskt och då är förvisso en fin hög med utdelningar en tröst, om än en klen sådan. Hursomhelst så är återhämtningen nästan klar nu och jag har till och med vågat mig ut på en mycket kort löprunda. 

Nedan kan du se utfallet för april månads utdelningsskörd.

Brookfield Infrastructure Corp - 125,44 kr
Brookfield Infrastructure Partners - 1.137,30 kr
Brookfield Renewable Corp - 323,07 kr
Brookfield Renewable Partners - 1.300,29 kr
Cibus - 497 kr
Essity - 10,125 kr
Evolution Gaming - 343,5 kr
ICA - 3.120 kr
Industrivärden - 22.775 kr
Kungsleden - 1.260 kr
Lundberg - 4.340 kr
Main Street Capital - 344 kr
Northwest Healthcare - 495 kr
PepsiCo - 623,70 kr
SCA - 3.200 kr
SEB - 8.200 kr
STORE Capital - 606 kr
Swedish Match - 16.500 kr
Telia - 3.000 kr
Trelleborg - 10.000 kr
Volvo - 30.000 kr
W.P. Carey - 3.083,50 kr
Återbäring av källskatt - 1.319,4 kr

Sammanlagd utdelning för april månad inklusive återbäring av källskatt blev 122.218,2 kronor brutto. En klar förbättring mot de knappa 35.000 jag fick i april 2020 men en liten försämring mot dryga 149.000 jag tog emot i april 2019. I april 2019 ägde jag fortfarande Nordea, Bilia, NCC, Öresund etc. som alla delade ut i april. Bara Öresund gav mig 22.000 spänn 2019.
 
Trots min ambition att bygga kassa så har det skett en hel del transaktioner den senaste veckan. Jag har uppenbarligen problem med min självkontroll. Det som kan sägas till mitt försvar är att jag under hela min investeringsresa har fungerat så här. Jag har sällan någon anmärkningsvärd kassa. Får jag utdelningar eller pengar över från lönen så investerar jag dem. Tycker man att värderingarna är lite ansträngda i största allmänhet så kan man ju sprida ut sin peng på flera befintliga innehav. Det brukar alltid finnas något investmentbolag som handlas till rabatt. 

Investor
Håll käften och köp Investor! 40 nya aktier införskaffades nästan uteslutande för att jämna till antalet till ett något mer ögontilltalande antal. Jag äger nu 2.600 stycken.  

Microsoft
Jag satt i måndags kväll och läste en riktigt bra rapport från Microsoft och funderade på hur mycket aktien skulle stiga dagen efter. Nähä den sjönk 5% i efterhandeln. Lätt oförstående till marknadens reaktion så bestämde jag mig för att plocka på mig 5 aktier till. Sagt och gjort, tisdag eftermiddag hälsade jag 5 nya Microsoft-aktier välkomna till portföljen. Sammanlagt äger jag nu 70 stycken. 

Evolution Gaming Group
I tisdags morse direkt efter börsöppning köpte jag på mig 10 stycken evo till. Helt ok tajmat tycker jag som lyckades norpa dem för 1.513,80 styck. Sedan kom onsdagen och det var dags för en liten evo-rekyl. Även här hade jag lite tur med tajmingen och plockade upp 10 till för 1.600 styck. I skrivande stund står evo i 1.672 kronor styck och jag äger 70 stycken. 

Kindred
Kindred kom med en kanonrapport i onsdags och aktien sjönk som en sten. Oförtjänt! skrek jag och köpte på mig 100 till. Sammanlagt äger jag nu 1.200 med en vikt på cirka 1,3% av aktieportföljen. 

Sinch
I onsdags tappade Sinch cirka 10% på någon timma eller så. Jag har då och då haft ögonen på Sinch och även gjort lite korta affärer i just detta papper. Min misstanke var att detta var en överreaktion och bestämde mig för att köpa in 30 aktier och sedan vänta på att marknaden insåg sitt misstag. Men vem var det som stod för misstaget? Efter börsstängning så stod det klart att en styrelseledamot halverat sitt innehav. Aktien fortsatte ner och är ner nästan 17% på en vecka. Jag tror fortfarande att den repar sig och köpte ytterligare 4 aktier. 
 
Det känns som om portföljvärdet nu guppar omkring strax under 17 miljoner utan förmåga att bryta igenom. Det sammanlagda värdet är i skrivande stund 16.845.260 kronor varav 166.000 kronor i kassan. Det är en ökning med 653.535 kronor från föregående månad och med 2.289.971 kronor YTD.

Nu är det snart dags för ytterligare en kort löptur för att bygga upp konditionen igen. Jag önskar er alla en fin första maj och att ni får behålla hälsan intakt.8 kommentarer:

 1. 122 218 Kr. Ja, men det är ju ändå en hygglig extra månadslön. Slösa nu inte bort allting på nya inköp på direkten. Unna dig lite Vin, Kvinnor (eller Män, jag är väldigt icke-dömande i det avseendet) och Sång oxå !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag håller mig till vin och kvinnor. Att inte slösa upp pengarna på aktieinköp har visat sig mycket svårt men jag skall göra mitt bästa.

   Radera
 2. EN riktigt sjysst månadslön ZS! Ah, en liten gungning till så går du över 17 mkr! Evo också, ja vilket expresståg vi talar om. Till detta Microsoft, 70st är en rejäl post i ett så dyrt bolag. Ligger själv på 0st i båda dessa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Evo känns lite annorlunda mot mina andra innehav. Tar man en ögonblicksbild på bolagets räkenskaoer så verkar det otroligt övervärderat, men vid varje rapport så slår de förväntningarna.

   Microsoft vill jag fortsätta att öka i ett litet tag till. Jag tror att de kommer fortsätta leverera bra resultat.

   Radera
 3. Grattis till fina utdelningar. Har du ägt Volvo länge, eller vrålköpt när de har haft formsvackor? Jag ägde Volvo för några år sedan och sålde av efter en rejält fin uppgång. Det borde jag inte gjort haha. Köpte tillbaka dem för ett tag sen, och ska nu hålla dessa länge. Köper oftast denna typ av bolag vid dippar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ägt Volvo längre än jag kan minnas. Mitt GAV är 23,89 SEK så det är ett tag sedan jag köpte dem.

   Radera
 4. Hej ZeroStrategi.

  En imponerande utdelnings summa måste jag säga. Vad jag förstår på inlägget har du en del av dina innehav på ett vanligt aktie/fond konto. Hur går dina tankar att flytta över dessa innehav till ett ISK? Kan tänka mig att många ägt sina innehav länge och inte vill betala 30 procent skatt på vinsten. Samtidigt borde ju ISK vara ett bättre alternativ på sikt om man lyckas med en bra avkastning. Värre är det givetvis om något innehav går dåligt. Då kan man inte dra av några förluster.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis.
   Det stämmer att en stor del ligger i en vanlig depå. Varje år så flyttar jag ett antal hundra tusen från depå till ISK/KF. Som med allt mitt investerande så gillar jag att skynda långsamt.

   Radera