lördag, maj 22, 2021

Veckan som gick

Ännu en hyfsad börsvecka läggs till handlingarna. I veckan som gick så studsade portföljerna över en ny miljonnivå och de har faktiskt lyckats hålla sig kvar och till och med ökat lite. Så sent som förra helgen kunde man höra min klagosång över hur besvärligt det verkade vara att nå 17 miljoner. Läxan jag lärt mig är alltså att gnälla upp portföljerna till en ny miljonnivå.

Precis som vanligt så har jag gjort några köp trots ambitionen att försöka bygga lite större kassa.


Cibus Nordic Real Estate
Precis som förväntat så kunde jag inte hålla mig ifrån att köpa på mig ytterligare 100 Cibus. Nu äger jag 1000 stycken och då känns det innehavet i stort sett komplett. You complete me Cibus!  

Evolution Gaming Group
I förra veckan förutspådde jag ytterligare köp i Evolution och jag fick rätt. 10 till blev det denna vecka och jag äger nu 100 stycken vilket utgör en vikt av 1,02% av aktieportföljen (exklusive fonder). Även här känner jag mig för tillfället klar

Checkin.com Group
Jag nämnde i förra veckans sammanfattning att jag fått en liten tilldelning vid Checkin.com Groups IPO. Första dagen för handel var i torsdags och aktien stack iväg som en raket. Jag bestämde mig för att 167% var gott nog och tog hem en vinst på cirka 10.000 kronor. Synd att jag inte fick de antal aktie jag tecknat mig för. 

Kinnevik IL
I torsdags var också första dagen för handel med Kinneviks inlösenaktier. Jag hade sedan tidigare bestämt mig för att inte behålla dem för att invänta utdelandet av Zalando. Därför blev det avyttring av 500 stycken IL och en likvid på knappa 80 lök togs emot. Man tackarrrr!!

Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis
Precis som förra veckan så blev jag varse att det skvalpade runt lite likvider på ett konto utan att göra någon som helst nytta. Mina portföljer är absolut ingen country club där pengarna kan ligga och dra sig lite i sängen på mornarna och kanske ta en halvdag när de känner för det. Nej detta är ett arbetsläger där jag förväntar mig ett konstant arbetande. 50 nya andelar köptes in men med en yield på 3,48% så kanske man kan ifrågasätta "High Div"-delen lite.

Totalt slutade veckan på plus 307.133 kronor och det bör räcka för att hålla den här gubben med både mat och dryck kommande vecka. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.133.733 kronor varav cirka 195.000 kronor i kassan.

Trevlig fortsättning på helgen!

5 kommentarer:

 1. Hur är det möjligt att du lärt dig den läxan först nu. Du har gnällt i flera år nu.

  Ser förresten att Fortum dragit iväg uppåt nu efter din försäljning. Posta gärna dina planerade Sälj i förväg fortsättningsvis. Jag håller på att utarbeta en ny strategi....

  Jag köpte oxå mer Cibus i veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var först nu jag såg mönstret i mitt gnäll. Att posta sälj i förväg kommer inte att gå tyvärr. Det är vanligtvis ryggmärgsreflexer eller att jag helt plötsligt bara blir förbannad på höga källskatter och annat strunt.

   Radera
  2. Tur för ZS att han i detta fall lärt långsamt, tänk vad mycket mindre värde ZS Portföljen skulle ha varit annars ju...

   Radera
 2. Det har varit en mycket spännande och händelserik vecka tycker jag! Upp och ner och så stänger börsen på en rätt fin nivå ändå!

  1000 Cibus!!! Inte så dum månadspeng från detta innehav. Ångrar jag inte ökade på 159 krs... Bläh.

  Evo spann till rät bra nedåt, tänkte i ett svagt ögonblick ta in några men besinnade mig och beror inte på Evo i sig utan på bristen på kassa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en svajig vecka och jag blev faktiskt lite överraskad att jag tog mig över en ny miljonnivå.

   Radera