lördag, maj 08, 2021

Veckan som gick

Skönt att den kallaste april på 18 år är passerad nu, men maj har ju inte direkt levererat högsommarvärme till oss på västkusten. Båten skall i plurret nästa vecka och då hoppas jag på åtminstone uppehåll och vindstilla. Börsmässigt lämnar vi en minst sagt volatil vecka bakom oss. I tisdags var jag övertygad om att årets första korrektion var inledd men fick ändra mig redan på onsdagen. Några köp och försäljningar hann jag med under veckan.


Lundbergsföretagen
Jag startade veckan med en mindre försäljning. 40 stycken Lundbergsföretagen B fick lämna portföljen. Substansrabatten är mycket liten och bolaget är nästan för tråkigt ibland. Jag behåller dock 1200 aktier som nu utgör 4,22% av aktieportföljen.

Cibus Nordic Real Estate
För pengarna jag fick från försäljningen av 40 Lundbergs köpte jag Cibus för. Det räckte till 100 stycken och totalt äger jag nu 800 Cibus. Ett innehav som bör ge mig cirka 650 kronor i månaden i utdelning.

Atvexa
Under tisdagen påbörjade jag min avyttring av hela mitt innehav i Atvexa. Det tog mig fyra dagar att komma ur den positionen och då hade jag endast 290 aktier. Jag var med vid IPO av Atvexa och fick några aktier, en position som jag ökade lite vid dippar. Senaste rapporten var bra, frånsett att expansionsplanen på den tyska marknaden inte höll på grund av den hårda nedstängningen där. Trots bra rapport bestämde jag mig för att lämna helt. Jag har för många innehav och detta var en microposition. I fem månader höll ja aktien och gjorde en kursvinst på 3,52%. Kanske inte så att man kissar på sig av upphetsning, men hellre en liten vinst än ingen alls.

Kinnevik
Jag rundade upp mitt innehav i Kinnevik till 500 aktier genom att köpa 25 till. Det skall bli mycket spännande att se hur Kinnevik kommer utvecklas med den något mer framåtlutande strategin de har anammat. Förre finansminister Anders Borg har ju en stark tro på Kinnevik. Har ni inte lyssnat på Market Makers poddavsnitt 180 där Borg är gäst så rekommenderar jag er starkt att göra det.

Main Street Capital Corp
Efter att ha velat fram och tillbaka några veckor funderandes på om jag skulle avsluta min relation med Main Street eller kanske fylla på med mer så landade jag till slut i att det blir påfyllnad. Innehavet var ju ganska litet och mycket av återhämtningen var redan klar därav min tvekan. Jag fyllde på med 100 aktier till och med sin vikt på 0,75% är det fortfarande ganska litet. Vi får se om jag ökar ytterligare längre fram.

Evolution Gaming Group
Jag fortsätter öka mitt innehav i snigelfart.  I veckan dippade den åter ner under 1.600 kronor och jag köpte på mig 10 till. Sammanlagt äger jag nu 80 aktier och har passerat 0,9% i vikt av aktieportföljen.

Kassan har så sakteligen börjat tömmas allt mer på sitt innehåll. På bara några veckor har den gått från 250k ner till nuvarande 160k. Dock bara en minskning med 6k från föregående vecka. Detta var möjligt tack vare en strid ström av utdelningar. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 16.900.451 kronor. En värdeökning på cirka 55.000 kronor jämfört med föregående vecka. 

Nu är det snart dags att ge sig ut för att köpa nya fotbollskor till sonen. Hoppas vi kan hitta ett par på rea så att jag inte blir ruinerad ;-)

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Bra tänkt kring bolagsnumerären. Kinnevik får man kanske granska närmare, har ägt en gång för längesedan. Iofs har jag under årens lopp vid något tillfälle ägt de flesta aktier.

  Undrar hur det är med utdelningen hos Kinnevik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kinnevik själva har ju sagt att fokus inte längre kommer att ligga på regelbundna kontantutdelningar till oss ägare. Så det är ingen klockren aktie för utdelningsjägare men en spännade tillväxt resa kanske.

   Radera
 2. Aktier som är ''nästan för tråkigt'' är ofta dem bästa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det men ibland behöver man lite spänning i tillvaron.

   Radera
 3. Tack för tipset om Market Makers. Jag har varit "off-poding" ett tag och hade helt glömt bort den.

  SvaraRadera
 4. Har ägt Main Street tidigare år, men ha rnu mer eller mindre koncetrerat mig på Ares (ARCC). Bättre belåningsvärde, mindre premium mot NAV och ett större bolag helt enkelt. SKulle vi åka på en liknande snyting likt covid kommer jag antagligen köpa NEWT, kanske även MAIN.

  Underksttade bolag som har givit mig många fina utdelningar under åren. Det jobbigaste med börsfall är att veta vad man ska köpa. Då det var domedagsstämning förra årets april lade jag det mesta på ARCC, men med tanke på hur fint många övriga BDCer utvecklades kommer jag antagligen att sprida skurarna lite mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan misstänkt hög DA i ARCC. Siffrorna ser ju riktigt trevliga ut så jag får kanske titta lite närmare någon gång.

   Radera