lördag, maj 29, 2021

Veckan som gick

Den här dagen började riktigt fint med en utdelning från Cibus som trillade in på kontot. Hela veckan har faktiskt varit helt ok, i alla fall börsmässigt. Mina portföljer traskar så sakteligen norrut och den mindre portföljen klättrade igår över sju miljoner kronor. Av alla hajar vi har så är All tajm haj min absoluta favorit. 

Några transaktioner har det blivit under veckan och de har gått i utdelningsspåret kan man nog säga.

Main Street Capital Corp
Jag rivstartade veckan med ett inköp av 100 $MAIN. Sammanlagt äger jag nu 400 stycken och de bör ge mig cirka 680 kronor brutto i månaden. 

Linc
Efter vansinnestempot i början på veckan så mäktade jag inte med så mycket mer innan fredagen var kommen. Även denna vecka deltog jag i en IPO med lyckat resultat. Jag mottog sammanlagt 60 aktier @67 kronor styck och avyttrade dem en liten stund senare för 92,765 kronor. Inkasserad vinst var ungefär 1.540 kronor. Riktiga småsummor men det är trots allt lite kul att delta.

AT&T
När det gäller mitt innehav i AT&T så är jag helt rådvill. Vad kommer hända med det sammanslagna streamingbolaget? Jag vill inte äga det ens indirekt via AT&T och jag har inte lyckats förstå vad som skall hända med ägandeskapet efter sammanslagningen. Delar de ut det till oss ägare är ju saken klar, då försvinner det fortare än en löning, och jag behåller AT&T. Behåller AT&T sina 71%(?) ja då ryker nog hela innehavet i AT&T.  Ledningen velar ju strategimässigt mer än min fru gör vid val av grönsaker vid grönsakshyllan och jag kan inte ha två sådana blodtryckshöjare i mitt liv. Någon måste bort och det lutar alltså åt AT&T. En smygstart blev att avyttra 85 aktier redan nu.  700 återstår.

STORE Capital Corp
Jag drabbades naturligtvis av dåligt samvete för att ovan försäljning dragit ner mitt kassaflöde. För ett tag sedan tog jag en liten startposition i STORE Capital och innehavet har inte gjort bort sig ännu vilket räcker för att jag skall kunna tänka mig att öka lite. Den har en handfull dollar kvar att klättra för att nå upp till kursnivåerna innan pandemin och jag är optimistisk. 70 nya aktier införskaffades och sammanlagt äger jag nu 270 stycken.

Totalt slutade veckan på plus 250.051 kronor och jag har nu avverkat mer än en tredjedel av sträckan till nästa miljonnivå. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.383.784 kronor varav cirka 135.000 kronor i kassan.

Trevlig fortsättning på helgen!

4 kommentarer:

 1. Sämre lördag än en med utdelning finns. Även jag fick in cibus utdelning.

  Får väl se tiden an med AT&T, svårt veta om bra eller dåligt nu tycker jag även om utdelningssänkningen är trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med AT&T så är det det nyckfulla beteendet som stör mest. Man skuldsätter sig upp till hårfästet för att "äga content är framtiden" för att tre år senare säga "att renodlig är framtiden".

   Radera
 2. Jag förstår ditt dilemma. Jag har gjort en försiktig avyttring i både AT&T samt Exxon nu när det har skakat till i dessa bolag. Har annars sett dem som pålitliga "kassakor", och med Exxon har jag dessutom en fin vinst i värdet tack vare deras rejäla ökning under -21. Men som du skriver, det nyckfulla beteendet som både VD Stephensson hade innan (köp Warner, DirecTV etc) och nu hans kronprins och efterföljare Stankey som säljer Warner. Herregud alltså, vad f-n håller de på med. Trist, det är ont om större högutdelande bolag på andra sidan pölen.

  Intressant att du köper MAIN nu när de handlas till ett sådant extremt premium mot NAV? Jag är oerhört försiktig med köp av REITs och BDCs nu, då de har haft ett rejält race upp i värdering, och direktavkastningarna motsvarar inte i mitt tycke riskerna. De enda bolag som jag har vågat mig på köp i är ORCC, ARCC samt NLY.

  När de dippar kommer jag att handla som en tok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ARCC har jag också handlat men den känns lit svajjig när det gäller intjäning och utdelning.

   Radera