lördag, maj 15, 2021

Veckan som gick

Det ultimata vårtecknet visade sig i veckan som gick. Just precis, havets skräck Zero Strategy var ute på böljan den blå i sin nyss sjösatta båt. Stolt som en tupp satt jag vid rodret och hytte med näven åt alla förbannade stolpskott på vattenskotrar. 

Med en vattentemperatur på 10 grader Celsius så är det kanske inte riktigt badväder ännu men får vi bara någon dag med mild vind och varm lufttemperatur så skall nog den här farbrorn bada. Jag är definitivt ingen badkruka. Att vattnet är kallt kan ha sina positiva effekter också. Eventuell ryggvärk och liknande brukar dämpas avsevärt när man ligger där och kippar efter andan. Allt det där vintermjuka på kroppen som är lite sladdrigt dras också åt lite extra i det kalla vattnet och så länge man har badbyxor på sig så gör det inte nåt att det kalla vattnet får diverse saker att krympa.

Värdemässigt var veckan ingen höjdare för portföljerna men går börsen ner så kanske det blir lättare att hitta lite fina köplägen. Man kan ju helt klart ifrågasätta om jag verkligen hittade just de bra köplägena. 


Evolution Gaming Group
Precis som förra veckan fortsätter jag att bygga upp min position i EVO. Ytterligare 10 aktier hälsades välkommen in i portföljen i tisdags. Sammanlagt äger jag nu 90 stycken. Vi får se om det blir 10 till nästa vecka. Rent psykologiskt hade det känts bra att äga ett jämnt 100-tal innan jag är nöjd.

Fortum
I onsdags sålde jag av hela mitt innehav på 600 aktier i Fortum. Det har varit en mycket bra kursresa det dryga år jag ägt dem. Mitt under den värsta Corona-krisen så torkade jag tårarna och borstade bort de värsta knäckebrödssmulorna från knät och slog till på 500 Fortum. Visst samhällena och industrierna stängde ner men Teslorna måste laddas och Bitcoinen måste minas etc. Mitt enda kvarvarande finska innehav är nu Sampo. Vi får se hur länge det varar.


Cibus Nordic Real Estate
Cibus lämnade en riktigt fin rapport i veckan och jag ökade på innehavet med 100 aktier. Sammanlagt äger jag nu 900 stycken och kommer nog nöja mig med 1000. Att sitta och vänta på en dipp i Cibus känns dock lite långtråkigt så det kan hända att jag ökar de kommande veckorna.

Embracer Group
Jag hittade lite pengar som låg och skvalpade efter en tidigare försäljning och officiellt inte hamnat i kassan ännu. Innan controllern får vittring på pengarna så satte jag dem i rullning och satsade på 80 nya Embracer. Det här stannar mellan oss, ok?
 
Ares Capital Corp
Snålgrisen nämnde ARCC i en kommentar till ett tidigare inlägg och jag blev nyfiken på bolaget. ARCC är en BDC precis som Main Street Capital vilka jag redan äger. Jag misstänker att kursresan inte kommer att pressa bak mig i sätet direkt men jag måste erkänna att jag uppskattar det där kassaapparatljudet som mobilen ger ifrån sig vid utdelningar, men ARCC ser ut att ha en ganska ostabil utdelningsstrend. I skrivande stund ligger DA på 8,53% och som ett rent DA-play duger det fint. Jag köpte på mig en liten bevakningspost om 500 aktier.

Checkin.com Group
Jag blev också varse att jag fått lite tilldelning i IPO:en av Checkin.com Group. Ett bolag som både får in .com och Group i bolagsnamnet måste jag bara försöka äga, om än bara för en kort stund i alla fall. 400 aktier blev det och inte ens nära vad jag tecknat mig för, men jag är inte bitter.

Totalt slutade veckan på minus 73.851 kronor och då hjälpte ändå ett par rejäla utdelningar till att putsa siffrorna. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 16.826.600 kronor. Den där sjuttonde milstolpen verkar sitta hårt inne.

Trevlig fortsättning på helgen!

4 kommentarer:

 1. Har du Zero Strategy även ute på Havet !?? Jaha, är det källskatten som tar emot i Fortum och andra finska innehav ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väl lite droppen som fick bägaren att rinna över. Kursresan är redan gjord och det känns som att pengarna kan göra större nytta någon annanstans nu.

   Radera
 2. Varit och guppat under 17 Mkr ett bra tag nu ja!
  Nice med båt (och badyxor när det är kallt) :-)
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det dags att bryta upp och igenom tycker jag :-)

   Radera