lördag, april 24, 2021

Veckan som gick

Planen de senaste veckorna har varit att försöka bygga lite kassa nu när en hel del utdelningar trillar in. Det har gått sådär. Inte jättebra och inte jättedåligt.  Kassan har inte växt men den har å andra sidan inte sinat heller. Planen löpte på riktigt fint ända fram till fredag eftermiddag...

Embracer Group
I början på veckan bestämde jag mig för att nalla lite av kassan och putsa upp innehavet i Embracer Group till fina 200 stycken. Det får räcka för stunden tycker jag.

Kinnevik
Fredag morgon och det är dags att börja unna sig. Jag är lite nyfiken på vad Kinnevik skall ta vägen nu efter Millicom och Zalando. En mycket modest och sparsam ökning om 25 aktier blev det. Sammanlagt äger jag nu 475 stycken.

Telia Company
Så blev det då fredagseftermiddag och FOMO började byggas upp vid horisonten av mitt medvetande. Tweeten bara haglade in från lyckliga aktieköpare som gjort slag i saken redan. Som den svaga själ jag är så föll jag till föga och köpte på mig 500 stycken Telia. Ett tråkigt köp men aktien ligger ganska lågt nu och även om uppsidan är begränsad så tror jag även nersidan är det.

W.P. Carey
Nu var ju dammluckorna öppnade och de nordamerikanska börserna var ju öppna. Ett sådant tillfälle får ju inte glida mig ur händerna. Vem vet när det händer igen!? Innan jag visste vad som hänt så hade jag köpt på mig ytterligare 25 W.P. Carey. Sammanlagt äger jag nu 375 stycken.


Kassan är nu på ganska exakt 250.000 kronor vilket är cirka 1,5% av totalen på 16.797.313 kronor. Trots avsteget från planen så är jag nöjd med resultatet och att kassan inte sjunker som en sten i alla fall.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. På måndag är de nordamerikanska börserna öppna igen. Min kassa är idag 32,8%. Successivt minskande.

  Trevlig Helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa vecka kommef jag stå stark och låta kassan vara... kanske...

   Radera
  2. Tänkte så ett tag, att låta investeringarna pausa ett tag. Men sedan konstaterade jag faktiskt dina tankar kring 2% kassa som måste investeras mot mina då ca 35%.

   Så nu får det rulla på. Kanske blir lite påfyllnad i fonder nästa vecka.

   Radera
 2. Jag köpte också några WP :D 3 stycken blev det denna gång. och 16 stycken Telia slank det med också. Kassan är noll och ingenting för tillfället..men lön snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina köp. I längden är nog det bästa att vara fullinvesterad, men det är roligt att kunna handla ordentligt om det kommer en dipp.

   Radera
 3. Köpte lite Altria, Telia, Tele2 och Ørsted. Är inte allt för sugen på att storköpa, väntar på lite mer kassa, och en eventuell sättning lägre fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste en intressant analys av Altria så sent som idag från seeking alpha.

   https://seekingalpha.com/amp/article/4420976-4-reasons-altria-retirees-can-trust

   Radera