lördag, mars 06, 2021

Veckan som gick

Det knorras lite varstans om den blodiga börsveckan som gick. Själv upplevde jag det inte riktigt så, inte på portföljnivå i alla fall. En del innehav backade betänkligt men sådant händer ju rätt ofta i en väl diversifierad portfölj. Nej mina portföljer ökade med en ganska betydande summa och i mitten av veckan var jag faktiskt uppe på en ny ATH i portföljvärde. Efter en lite surare avslutning på veckan så stannade ökningen på 273.942 kronor. eller 1,85%. Inte så blodigt för mig alltså.

Lite småköp har gjort även denna vecka men jag försöker lägga band på mig och inte köpa upp hela kassan på en gång. Att inte tillåta mig att köpa upp hela pengen på en gång får mig att tro att jag gillar att plåga mig själv. Att hitta något jag verkligen gillar och sedan neka mig själv just detta. 

Telia Company
Veckan inleddes med att köpa på mig 1000 Telia till. Jag tror att 34 spänn aktien kan vara en bra nivå att fylla på i denna obligationsliknande aktie. Den rör sig nästan som en sinuskurva mellan ~33 och ~38 och har en fin DA. Sammanlagt äger jag nu 3000 aktier.

Kindred Group
Jag ökade på mitt innehav i Kindred med 100 aktier i måndags. Med facit i hand önskar jag att jag väntat till fredag och fått dem 8 kronor billigare per styck. Kanske ökar jag ytterligare på måndag nästa vecka. Den är misstänkt "billig" nu så jag börjar undra vad det är jag missat. Totalt innehav är 1100 aktier. 

Embreacer Group
Grabben i graven bredvid (@GBredvid) tipsade om lite poddar där Lars Wingfors deltog och förklarade sin vision för Embracer. Lyssningen gav mersmak men jag kan inte riktigt komma runt den sanslösa värderingen så det bär emot att fortsätta köpa. Jag köpte på mig 3 symboliska aktier för att få tyst på den inre rösten ett litet tag i alla fall. Sammanlagt äger jag nu 163 aktier i Embracer Group.

American Water Works Company Inc
AWK droppade 10% under veckan och de enda nyheterna jag såg relaterat till dem under veckan var att lite skitrör skulle bytas ut och att New Jersey tydligen skall göra sin årliga vårstädning och rensa rören. 20 stycken aktier köptes in och jag äger nu sammanlagt 60 stycken.

STORE Capital Corp
Här kommer veckans bevis för att man nog inte skall "passa på" att köpa lite aktier när ändå unittesterna körs igenom. Det blir lätt lite ofokuserat och ingendera av sysslorna får den uppmärksamhet de förtjänar. Sagt och gjort, in på Avanza och köp på dig 100 nya aktier i STORE Capital. Tillbaka till testprojektet för att kontrollera att inga breaking changes har gjorts. Tillbaka till Avanza och upptäcker att jag som ett j@v1@ blåbär har köpt dem på fel konto. Vare sig mitt ordningssinne eller skattesinne kan tolerera det så det fick bli omedelbar försäljning och inköp på rätt konto till onödigt mycke courtage. Well played Avanza...

Jag är åter ovanför femtonmiljonersnivån om än med mycket liten marginal. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 15.014.917 kronor.

Trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Grattis, bra att bridgeblandningsportföljen sköter sig. Samma lika för mig, vilket du redan uppmärksammat. Köpa på fel kontor har jag ännu inte lyckats med, men det har varit nära några gånger. Så nu är det checklista i huvudet innan jag trycker definitivt på knappen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så förbannad på mig själv att jag var nära att sälja av samtliga STORE och aldrig mer ägna dem en tanke. Tack och lov så lugnade jag ner mig innan jag gjorde något riktigt dumt.

   Radera
  2. Det är märkligt hur dåligt själva köpfunktionen funkar, känns riggad tycker jag. En smal sak att kolla på vilket konto man redan har en aktie o förvälja det kontot... Har varit nära misstag flera gånger o på sistone har felfrekvensen ökat markant så tror på outtalad avanza strategi här...

   Radera
  3. Jag är hyfsat säker på att jag stod "inne" i rätt konto när jag tryckte köp men ändå blev det fel. Ja ja det är bara att bita ihop och komma igen.

   Radera
  4. Jag tror på vad du säger för har upplevt exakt samma sak några gånger... Väldigt lågt av Avanza.

   Radera
 2. Jag älskar att läsa om att du kan göra såpass stora köp på en gång, det är tillfredställande för en som i dagsläget endast kan köpa in 4 st castellum per månad haha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker ibland lugna ner mig och dela upp inköpen på mindre poster och mer utspritt men eftersom jag tror på köpet blir det oftast lite större summor.

   Radera
 3. Åhå? Var det en blodig vecka? Jag lyckades för en gångs skull slå index den här veckan...på aktierna åtminstone. Man får glädas åt det lilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För de med mycket tech och tillväxt var det nog lite jobbigt men det vänder nog igen.

   Radera