lördag, mars 20, 2021

Veckan som gick

Även om börsveckans avslutning var lite trist så var helheten positiv tycker jag. I tisdags nådde jag åter en ATH och det sammanlagda portföljvärdet stannade på 15.845.360 kronor. Så sakteligen tuffar portföljen vidare uppåt och kanske kan jag nå 16 miljoner innan den svenska utdelningssäsongen är över. 

Jag har beslutat mig för att åter pröva lyckan vid roulettbordet och delta i nyintroduktionen av Idun Industrier. Får jag tilldelning så är det inte helt säkert att jag säljer av samma dag som är brukligt vid just nyintroduktioner. Idun känns spännande om än lite spretigt, som ett mini-indutrade som jag kanske vill ha som resesällskap på väg upp mot miljonerna.

Prosus NV
I måndags slog jag till på 30 aktier till. Sammanlagt äger jag nu 100 stycken Prosus.

Inte någon transaktionstät vecka direkt även om jag slog förra veckan då jag inte köpte eller sålde en enda aktie. Lite tråkigt kan tyckas men jag är lite i en svacka med väldigt mycket jobb och lite för lite energi kvar på kvällarna. Detta kommer passera och vips så har jag ingen kassa kvar och hur mycket energi som helst. Typiskt.

I och med den lite sura avslutningen på veckan så tappade portföljerna något från ATH och stannade på 15.689.077 kronor. En putsning med 13.906 kronor. Kanske vill du ha ökningen i den lite mer fantasieggande procenten? Ja då är ökningen cirka 0.09%. 

Nu får det bli en långpromenad med Investerarens podcast i lurarna. En intervju med Kinneviks VD Georgi Ganev lockar till lyssning.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Ja, det börjar ta emot lite nu. Svårt att hitta uppenbara köplägen.

  Själv funderar jag på att under en tidsperiod gå in i innehav med låg initial DA kring 1,8-2,2% men med dokumenterat hög utdelningstillväxt. Alternativt bara en indexnära Globalfond. De kommer väl alltid tillbaka oavsett vad som händer de kommande 3 månaderna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan ju vara ett alternativ. Själv bygger jag kassa helt emot mina egna principer. Kanske kommer jag öka i någon av de två etf:er jag äger nästa vecka.

   Radera
  2. Du känner ju mig. Jag har typ 37% kassa i nuläget :)

   Radera
  3. Det är en rejäl jäkla kassa det! Jag ligger på 2% exklusive fonderna.

   Radera