tisdag, mars 30, 2021

Där kom sexton!

Idag nådde mina portföljer ett sammanlagt värde av 16.064.244 kronor. Nu har den nordamerikanska marknaden inte stängt ännu, så det kan gå ner lite eller upp lite innan dagen är helt över. Jag klättrade över femton för första gången 2/2 - 2021. Det tog alltså 56 dagar att hasa mig över nästa miljonnivå. Ja ja jag hör vad ni tänker, men ha i åtanke då att både jag och portföljerna börjar närma oss gubbe på riktigt. 
Det mest troliga är väl att jag åker ner och upp ett antal gånger innan portföljerna stabiliserar sig ovanför 16 med lite marginal. Det känns dock som att jag jinxat det scenariot ganska ordentligt nu så det lite mer troliga scenariot är väl att det kommer en till söndagsseglare och lägger sitt containerfartyg på tvären i Suezkanalen med ett kraftigt börsfall som följd.

Något extravagant firande är det inte tal om då jag inte vet hur.

Trevlig kväll!

14 kommentarer:

 1. Grattis (antar jag) är väl på sin plats.

  Läste något idag om att känslan när man går från 1 miljon till 2 kan vara mycket större än när man går från till exempel 15 till 16. Naturligtvis självklart eftersom det ena representerar en fördubbling och det andra inte. Men det är likväl i båda fallen en miljon till.

  Det där känner jag igen från mitt eget liv tex i samband med studierna. Man blev glad för ett MVG eller 6.0 som det hette på min tid. En glädje som varade i ungefär 2 minuter.

  Mer amatörpsykolog än så är jag inte på en tisdagkväll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag undrar om det var Miljonär innan 30 som skrev det, för jag känner igen det. Glädjen finns där men som du skriver så går den över rätt snabbt och man blickar vidare mot nästa milstolpe.

   Radera
 2. Sanslöst med en portfölj på 16+ mkr! Grattis*16!!! Vilken känsla det måste vara att äga! Nästan lite provocerande, men mot 17!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Med tanke på det tempo din portfölj har hållt det senaste så är du kanske här uppe också om ett tag.

   Radera
 3. Grattis! Kan tänka mig att du måste vänta tills morgonen efter för att få det definitiva svaret, då Avanza räknar valutor under natten. För mig kan det diffa flera tusenlappar mot på kvällen och morgonen. Och med din portföljs storlek är det nog snarare tiotusentals kronor det kan svänga hit eller dit om du har mycket dollar/euro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja så är det ju och den här gången svängde det till min fördel med 17.524 extra kronor.

   Radera
 4. Grattis! Och precis i början på utdelningssäsongen också. Jag ligger en bit efter, men ser fram emot att bli Gubbe jag med.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det är inte så dumt att bli gubbe trots allt.

   Radera
 5. Mäktigt och SNYGGT jobbat. Det ligger mycket bakom en sådan siffra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja många år om inte annat :-)

   Radera
 6. Trevligt med en extra mille :)
  Inspirerande också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja alla millar är välkomna.

   Radera
 7. Stort grattis till nya milstolpen :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera