söndag, februari 28, 2021

Utdelningar i februari

Februari är en kort månad men den behöver bli betydligt kortare om jag skall kunna överleva på februaris utdelningar allena. Förvisso ökade jag månadens utdelningar med 60% jämfört med samma månad föregående år men då från en mycket låg nivå. Nedan ser ni utfallet.

AT&T - 3.066 kr
Cibus Nordic Real Estate - 243 kr
Northwest Healthcare - 473 kr

Sammanlagd utdelning för februari månad blev 3.782 kr brutto. En skrattretande summa som knappast skulle imponera på en utdelningsinvesterare. Tyvärr kan jag nog inte söka stöd hos tillväxtinvesterarna heller. Portföljvärdet har förvisso stigit med 136.000 kronor från föregående månad men det innebär en tillväxt på ynka 0,9%. Alltså inte de obligatoriska 220% som brukligt inom tillväxtinvestering. 

Veckan som gick har också innehållit lite värdepapperstransaktioner.

Öresund
Det var äntligen dags att säga farväl till Öresund. Samtliga av de kvarvarande 2000 aktierna avyttrades med cirka 80% kursvinst. Lite blandade känslor naturligtvis. Ett innehav som jag haft i 10 år men i olika mängd.  Känslan påminner om när ett dåligt förhållande tagit slut. Vemod men samtidigt en stor lättnad.

Traction
Ännu ett investmentbolag fick respass ut ur portföljen. Samtliga 410 aktier avyttrades. Nog för att jag kan uppskatta defensiva bolag men här behöver man ibland gå fram och peta på CFO för att säkerställa att hen inte avlidit.

Cint Group
Jag deltog i nyintroduktionen av Cint Group och fick tilldelat mig 100 stycken aktier. Jag valde på måndagen att helt kliva av och ta hem en snabb vinst på drygt 30%.

Momentum Group
Momentum Group har jag ägt sedan B&B Tools särnoterade och delade ut innehavet till oss aktieägare. Nu kände jag att det var dags att gå vidare. Samtliga 300 aktier avyttrades.

Arjo Ak
Jag inbillar mig att nu kan vara ett bra tillfälle att plocka upp lite fler Arjo. Att jag dessutom hade ett så väldigt konstigt antal aktier gjorde att jag slog till. 403 stycken färska Arjo inhandlades och jag är nu stolt ägare till 1660 stycken.

Cibus Nordic Real Estate
Ytterligare 100 Cibusaktier införskaffades för 161 kronor styck. Kanske inget fyndpris med en substanspremie men det är mer utdelningsresan framför kursresan som avgjorde här. Ja jag känner till begreppet totalavkastning...

Embracer Group
Jag har läst på lite mer nu och verka förstå lite mer av deras strategi. Så länge de lyckas med sina förvärv så kan det här kanske gå vägen. Jag köpte på mig 82 aktier till för att hålla motivationen uppe. Fortfarande ett mycket litet innehav.

Evolution Gaming Group
Ökade med 10 stycken i finanstwitters egna lilla älskling. 40 stycken sammanlagt nu.

Kindred Group
Jag köpte på mig ytterligare 300 stycken Kindred och äger nu sammanlagt 1000 stycken. Med en vikt på 1,14% så närmar jag mig mätt men kanske ett par tuggor till går ner?

Kinnevik
En gång i tiden så ägde jag 1000 aktier i Kinnevik, men så började den där tyska modeförsäljaren väga lite väl mycket i deras portfölj enligt mig och jag klev av helt och hållet. För något år sedan så repade jag mod till mig igen och började köpa på mig lite Kinnevik igen och i förra veckan fick vi höra att de tänker dela ut hela sitt innehav i Zalando. Det gläder mig. Kinnevik blir mycket mer intressant efter att Zalando har delats ut enligt mig. Jag utökade med 50 aktier till sammanlagt 450 stycken.

Main Street Capital Corp
Utvecklingen har varit god sedan mitt första köp i januari. Fylld av självförtroende blandad med lite rastlöshet så dubblade jag min position till 200 aktier.

Nederman Holding
En av anledningarna till att jag bestämde mig för att sälja av Momentum Group var delvis för att minska lite på innehaven men också på att jag ville öka lite i Nederman Holding. Jag utökade innehavet med 200 aktier till sammanlagt 700 stycken. Jag känner inte att jag nått min målnivå ännu så det blir förhoppningsvis tillfälle för att köpa på mig fler.

Prosus NV
Aktien hostade till lite och jag passade på att plocka på mig 20 aktier till. Sammanlagt äger jag nu 70 stycken med en vikt på 0,65% i aktieportföljen.

Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 14.740.975 kronor varav 330.000 i kassan. 

Trevlig söndag!

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Haha, underbart inlägg!! Jag gillade särskilt nedan stycke :)

  "Sammanlagd utdelning för februari månad blev 3.782 kr brutto. En skrattretande summa som knappast skulle imponera på en utdelningsinvesterare. Tyvärr kan jag nog inte söka stöd hos tillväxtinvesterarna heller. Portföljvärdet har förvisso stigit med 136.000 kronor från föregående månad men det innebär en tillväxt på ynka 0,9%. Alltså inte de obligatoriska 220% som brukligt inom tillväxtinvestering."

  Ha en fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
 2. 80% är ändå bra, om än på 10 år. Men du har troligtvis köpt och sålt i bolaget då några gånger under resans gång. Öresund...visst är det någonstans mot Skåne till ? I en del förhållanden kan man fortsätta vara KK en längre tid efteråt. Har jag hört talas om.

  Pffft !! Totalavkastning. Pffft !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 80% är bara kursvinst dessutom, Öresund har varit duktiga på att dela ut både pengar och innehav genom åren. Jag blev väl måttligt imponerad när de delade ut MQ. Den aktien fick en spark i arslet ut ur portföljen direkt i dörren kan jag säga.

   Öresund är sundet mellan Sverige och Danmark. Riktigt bra fiskevatten tydligen.

   Radera
 3. Inget fel med utdelningar, stora eller små. Intressant att du ökar i Main Street, med tanke på deras extrema premie. Det finns ju BDCs som inte är fullt så övervärderade, t.ex Newtek eller Ares.

  Imponerande portfölj oavsett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte tittat på Ares eller Newtek men i Main Street Capital så såg jag potential till kursåterhämtning. Än så länge har det slagit ut väl men säg den lycka som varar.

   Radera