lördag, februari 20, 2021

Veckan som gick

Den gångna veckan medförde ett litet tapp på 158.386 kronor i portföljvärde tyvärr. Investor verkar bära den största skulden till tappet men inte kan jag vara arg på Investor inte. Med en vikt på 13,6% så märks det i vattensängen när Investor vänder på sig så att säga. I övrigt så innehöll veckan en börsintroduktion som jag deltog i.

Kindred Group
Jag utökade mitt innehav i Kindred med 200 stycken aktier. Sammanlagt har jag nu 700.

Klövern
Jag sålde av hela mitt innehav i Klövern. Det var tänkt som ett kortsiktigt innehav som jag tog in när Klövern var som mest nedpressad av nyemission och rädslan för kontorsdöden orsakad av den pågående andra Coronavågen. Nu började det talas om en tredje Coronavåg och på nyheterna kan man se köerna till liftarna i de svenska fjällen och aktien pressades ytterligare. Nej det fick bli en exit. 

Cibus Nordic Real Estate
Ett nytt innehav som jag köpte på mig i två omgångar under veckan. Först 300 stycken för 165,50 styck och lite senare under veckan 300 till för 161,80 styck.

Kinnevik
Kinnevik pressades ner lite på nyheten att deras i särklass största innehav Zalando skall delas ut till ägarna. Jag tycker att Kinnevik utan Zalando blir mer spännande och jag köpte på mig 42 stycken till. Sammanlagt äger jag nu 400 och kan tänka mig att öka lite till.

Amazon.com Inc
Jag utökade innehavet med hela 50%. Wow dô! Utbrister ni kanske då? Jag köpte alltså en(1) aktie till så att mitt innehav nu är 3(!) stycken. En split verkar ju inte vara att tänka på så det blir till att skynda långsamt.

Hufvudstaden
Hufvudstaden lämnade som väntat en ganska trist rapport och som lök på laxen lade de på en utdelningssänkning. Jag tänker att det nog kan ta ett bra tag innan det blir lite fart på det här mycket defensiva fastighetsbolaget och valde således att sälja av mitt innehav med god vinst.

Embracer Group
Ett nytt innehav i portföljen men jag är tveksam till att det blir långvarigt. Jag är lite nyfiken på det och bästa sättet att tvinga mig att titta närmre är att jag puttar in lite pengar i det. En mycket liten start om 78 aktier har inhandlats och jag skall försöka hinna titta lite närmre under helgen.

Cint Group
Jag deltog alltså under veckan i Cint Groups börsintroduktion. Lite förvånat noterade jag att jag fått tilldelning på 50 akter på två olika konton. Jag har ännu inte släppt dem och ligger i skrivande stund +38,89%. 

Jag är åter nedanför femtonmiljonersgränsen vilket jag hade prognostiserat skulle hända. Ligger man precis på gränsen och med en portfölj som kan röra sig flera hundratusen kronor en enskild handelsdag så är det bara att vänja sig. Det sammanlagda portföljvärdet är nu 14.920.647 kronor.

Trevlig helg!4 kommentarer:

 1. Hur tänker du kring källskatten som uppkommer vid utdelning av Zalando?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte tänkt alls på eventuell skatteeffekt av utskiftet. Det jag lutar åt är att sälja av mina kommande Zalando och köpa fler Kinnevik för pengarna.

   Radera
 2. Gjorde som dig med Hufvudstaden. Dessutom ledsnade jag på H&M och sålde med 66% vinst.

  Köpte Telekom för pengarna istället, Telia och Tele2. Det är ju en bransch med utrymme för ökningar i mitt fall.

  Sedan blev det mer Allmännytta oxå. I Kanada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. H&M var länge sedan jag gjorde exit från. Ingen aktie som lockar längre. Jag funderar på att gallra ytterligare i portföljen men vet inte riktigt vad ännu. Kanske inom industri eller finans (investmentbolag).

   Radera