onsdag, augusti 19, 2020

Ständigt dessa tvivel

Semestern är slut sedan mer än två veckor tillbaka men jag är fortsatt korttidspermiterad och jobbar således endast 80%. Arbetsgivaren har nu börjat propagera för att vi skall återvända tillbaka till kontoret, om än något uppdelat så att inte alla är där samtidigt.  Inte mig emot egentligen, jag cykelpendlar till och från min arbetsplats och jag kan ärligt säga att jag saknat mina kollegor en smula. Samtidigt har det varit ganska skönt med så mycket fritid som min korttidspermitering har gett mig, speciellt i början av den när jag endast jobbade 40%. Man kanske kan kalla den tiden för sockerfri FIRE, jag fick fortfarande nästan full lön men behövde jobba lite för den. Denna tid har åter fått mig att fundera på om FIRE är något för mig. Jag uppskattar uppenbarligen min fritid, men tänk om jag bara uppskattar den så mycket för att jag har så lite av den? Ständigt dessa tvivel.

Det jag kom att tänka på när min chef framförde detta önskemål från arbetsgivaren, var att kanske kontorsfastigheternas dödsruna publicerats en smula för tidigt? Jag vet, många äro dem som skrika; Retail är död! Retail är död! Men även en del utsträckta pekfingrar har varnat för alltför hög andel kontor i beståndet också. Det var inte så länge sedan det var ett inslag i Rapport som handlade om att konvertera kontorsfastigheter till bostäder(!). Kan det vara så att allehanda spågummor och sparekonomer överreagerar när de ombeds titta djupt i tebladen för att avslöja vår närmsta framtid? Kanske har de alldeles rätt? Ständigt dessa tvivel.

Idag sålde jag av den lilla chanspost jag införskaffade i Atlantic Sapphire i början på juni. Självklart med rejäl förlust! En förlust jag helt klart förtjänat. Jag köpte posten med väldigt svaga argument och egentligen ingen underbyggd analys från min sida. Endast känslor fick styra. Då skall man ha i åtanke att jag precis innan läst ut boken Börspsykologi. Jag har nu tagit till mig av lärdomarna och tittat närmare på bolaget och kommit fram till att det inte är ett bolag jag vill investera i. Men kanske är det detta företag som skall revolutionera laxindustrin, alldeles oavsett vad räkenskaperna säger just nu? Ständigt dessa tvivel.

Det råder inga tvivel om att portföljerna har återhämtat sig bra utifrån var de befann sig värdemässigt i mitten av mars i år. I skrivande stund är det sammanlagda portföljvärdet 13.432.859 kronor, vilket är nästan 300.000 kronor mer än 2019-12-31. Kanske slutar året på plus trots allt. Kanske får vi lite höstutdelningar som vi inte räknat med. Kanske inte. Ständigt dessa tvivel...


7 kommentarer:

 1. Hej, jag var också permitterad och när vi började 5 dagar på kontoret så fick jag klart för mig att efter en omorganisation så finns det ingen plats för mig... Så nu har jag skrivit på att få 6 mån extra lön och att jag blir uppsagd. Tänkte skriva hur jag ser ut på framtiden, nu när 4 v gått sedan jag skrev på, och jag är jätteglad för beslutet och snart inte vara löneslav längre:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj det låter spännande och omvälvande! Det inlägget ser jag fram emot att läsa.

   Radera
 2. 1. Du kan ju alltid testa att ta ett så kallat "sabbatsår" med studier eller vadsomhelst (tjänstledigt) och se vad du tycker om mycket fritid "på riktigt".

  2. Inget tips avseende detta tvivel!

  3. Inga tips här heller!

  4. Hoppas på det :-)

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt funderat på att ta tjänsteledigt för att sätta mig vid skolbänken, men mest då för att inte jobba på ett tag :-)

   Radera
  2. Det tycker jag du ska :-)!
   /Arbetsplanen

   Radera
 3. "Jag uppskattar uppenbarligen min fritid, men tänk om jag bara uppskattar den så mycket för att jag har så lite av den? Ständigt dessa tvivel"

  Hög igenkänning här=) Jag tror du är något på spåret. Man saknar det man inte, gräset grönare på andra sidan, att längta bort etc. Frihet är mycket en känsla inombords, man kommer långt att börja jobba med den först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller kanske att bara släppa taget om sargen och kasta sig över till andra sidan.

   Radera