söndag, augusti 02, 2020

Utdelningar i juli

Ännu en av livets alla månader skall nu sammanfattas i form av lite utdelningsstatistik. Nåväl, lika bra att titta på utfallet direkt.

Arjo Ak - 817,05 kr
Brookfield Infrastructure Corp - 127,96 kr
Brookfield Infrastructure Partners - 1.165,35 kr
Brookfield Renewable Partners - 1.660,75 kr
Creades - 700 kr
Northwest Healthcare - 440 kr
PepsiCo  - 381,20 kr
W.P. Carey - 2.291,49 kr

Sammanlagd utdelning för juli månad landade på 7.583,80 kronor brutto. Jämför jag med juli 2019 så blev det en ökning med 1.540,80 kronor.

Juli har nu gått över i augusti och imorgon börjar jag åter jobba. Förvisso fortfarande hemifrån och fortfarande korttidspermiterad, men ändå in i en mer strikt vardagsrutin. Den här semestern har gått ungefär lika fort förbi som de brukar göra och det måste betyda att jag har njutit av den. Jag har varit ute en hel del med båten och badat, solat och fiskat och att båtbranchen går bra det har jag fått uppleva indirekt på sjön. Vid relativt trånga passager som exempelvis Korshamn så har det vid flera tillfällen blivit köbildning och man har fått väva sig in och igenom. En del mer eller mindre lustiga trailersituationer har jag också fått bevittna 😁.

Under den gångna månaden har jag genomfört några mindre aktieaffärer. Jag sålde hela mitt innehav i BASF då de bara kom med fler och fler besvikelser. För säljlikviden som kom in fortsatte jag bygga på den lilla position jag har i ASML Holding. Den utgör nu 0,46% av min aktieportfölj,  ca 0,3% av den sammanlagda portföljen ink fonder. Kanske knuffar jag upp vikten till 1% under hösten, vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig. I övrigt har jag köpt lite fler Svolder och en handfull Millicom. Jag har ju naturligtvis också köpt lite fler andelar i etf:en Invesco S&P 500 High Dividend Low Vol, man försöker ju hänga med i etf-trenden.

Det sammanlagda värdet på mina portföljer är i skrivande stund 12.865.683 kronor varav cirka 87.000 kronor i kassan.

Nej nu är det dags att bli produktiv! Va? Är tvätten redo för hängning? Suck...


2 kommentarer:

  1. Alltid lika kul att läsa dina inlägg ZS! Så du köper fortfarande svolder. Tänkt börja köpa in mig men den drog iväg och nu, tja vet inte men känns lite dyr nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja Svolder har dragit iväg lite. Runt 22/6 plockade jag in en hög för cirka 110 kr styck. Nu den här månaden blev det endast tre stycken men då för 134 kr styck. I det långa loppet hoppas jag att det lönar sig.

      Radera