lördag, mars 14, 2020

Har jag börjat hamstra?

I mitten av februari nådde jag ännu en ATH. Denna gång var det sammanlagda värdet på portföljerna 14.156.571 kronor. Idag är värdet nere på den lite mer blygsamma nivån 10.548.275 kronor. En nätt liten värdeförändring på -3.608.296 kronor.

Nåja så över till frågan i det här inläggets rubrik. Har jag börjat hamstra? Nej är svaret på den frågan, eller kanske nja. Jag har förvisso inte börjat fylla varenda skåp med pasta, ris och bajspapper, men jag har helt klart hamstrat en del aktier. Under de senaste veckorna har jag köpt aktier i USA, Kanada och Sverige. Allt från vatten till olja- och naturgaspipelines. Nu får jag snällt sätta mig på händerna och invänta lön och mer utdelningar innan jag hamstrar vidare.

Det där med hamstring är fascinerande! Jag har en viss förståelse för att en hel del människor blir oroliga när de ständigt matas med det ena skräckscenariot efter det andra. Så sent som häromdagen hade di.se en clickbait-rubrik som antydde att med tanke på vår enorma livsmedelsimport så är det bara en tidsfråga innan ALL mat försvinner från butikerna när omvärlden stänger ner. Varför väljer då svenskarna att hamstra just toalettpapper? Är det någonting som vi bör kunna tillverka utan avbrott eller hjälp från omvärlden så är det väl dasspapper? Är man orolig att kvaliteten kommer försämras? Plötsligt sitter man där febrig på toaletten och torkar sig med treans sandpapper i röfven.

Nej skall du hamstra så skall det väl vara lite mer exotiska nödvändigheter.  Fina franska viner, vita italienska loafers eller varför inte lite kinesisk fladdermus till söndagssoppan? Skall du vara en äkta hamster så bör du dessutom trycka in alla inköp i kinderna för vidare transport hem.

God helg på er.

7 kommentarer:

 1. På en månad tappar du mer i värde än vad hela min sparplan går ut på, sätter saker i perspektiv! :-)
  En bra tid att fylla på med mer!
  För min egen skull hoppas jag att börsen håller sig låg ett bra tag framöver, så jag hinner fylla på månadsvis.

  Bunkrar heller ej någon mat eller dylikt. Kanske är smart om man är äldre eller multisjuk så man slipper gå ut på ett tag, annars känns det onödigt.

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nu och framåt man skall ligga på köpsidan tror jag.

   Radera
 2. Segt att se portföljerna minska :( Vi får hoppas på uppstuds nu snart! Jag har inte hamstrat något mer än aktier under de senaste veckorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite trist men det verkar bli en hyfsad tajming ändå nu när utdelningssäsongen drar igång.

   Radera
 3. Jag har hamstrat chips och godis. Vem vill sitta med en guldtacka när världen går under =P. Kan nog säkert trade:a mot något shiny om det nu det skulle hända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chips har jag alltid ett hälsosamt förråd av hemma, 4-5 påsar ungefär 😊

   Radera
 4. Skönt att läsa att man inte är ensam om att ha 4-5 påsar chips hemma!

  SvaraRadera