lördag, mars 28, 2020

Ett sista inköp?

Nej så illa är det nog inte ställt att jag helt slutar att köpa aktier. Kassan har dock sinat betänkligt.

I måndags gick jag trots ebb i kassan in och köpte 20 stycken Johnson & Johnson. Jag tyckte jag fick ett riktigt bra pris på 116,95 USD, några timmar senare var den nere på 111 USD. Suck! Den har förvisso hämtat upp förlorad mark plus lite marginal. Långsiktigt hoppas jag på en bra investering men det svider ändå alltid när man vet att man kunde fått aktierna till betydligt lägre pris samma dag bara man väntat lite. Som vanligt är det lättare att sia om dåtid än framtid.

Överskottet från förra månadslönen och sparandet från den nyss inkomna kommer jag troligtvis lägga i kassan och verkligen anstränga mig för att inte handla upp allt det första jag gör på måndag. Jag tror, gigantiska stimulanspaket till trots, att vi skall en bra bit ner till innan åkturen är över. Jag brukar ha fel, vilket jag tyvärr är medveten om. Denna medvetenhet kommer vara den ihärdigaste påhejaren av FOMO i mitt huvud. Jag spår att min övertygelse om att bygga kassa klarar ungefär en positiv börsdag innan jag utbrister att - Nu är det värsta över! ALL IN!!

Sammanlagda portföljvärdet är nu 10.603.236 kronor. En liten uppgång sedan förra veckan i alla fall.

Nu är det dags att gå ut i vårsolen och beskära äppelträd och annat vildvuxet. Som sagt det gäller att lära sig bruka jorden nu när undergången verkar vara här.

Trevlig helg på er!


7 kommentarer:

 1. Jag hoppas denna gång att din FOMO har fel. Sitter fortfarande på stora reserver av torrt krut som ska in (dock inte all-in) om nästa pendel neråt kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag läste ditt inlägg tidigare idag. Drygt 60% likvid om jag minns rätt. Riktigt starkt att kunna hålla händerna ifrån en så stor kassa i dessa tider.

   Radera
 2. FOMO... en hemsk fiende och du/jag/vi kommer aldrig att besegra den. Jag har ett kapitel om detta fenomen i min bok och förklarar var det kommer ifrån och hur det är en rest från vår tid på savannen.

  Kan man bli fri från det? Nej, men du kan bli bättre på att vara observant och på att förhålla dig till det.

  Hoppas att du får en härlig lördag!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall bli intressant att läsa. Boken är på väg hem till mig nu. Jag kan definitivt behöva hjälp med att förstå en del hjärnspöken som svävar runt där uppe.

   Radera
  2. Hej

   Vad roligt! Jag är alltid nyfiken att få reda på vad läsare tycker om boken och om du vill och orkar, skriv gärna en rad eller två(?) om den. Såklart ingen press e.d.

   Allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 3. Hej!

  Jag säger inte emot dig, men jag hoppas att du har fel om att börsen ska ned en bit till :)

  Jag har också nu lagt in fokus på att börja bygga kassa. Jag känner dock mer FOMO om börsen skulle rasa mer och jag inte då köper aktier som inte osannolikt kommer stå klart högre i framtiden.

  Personligen tycker jag dock inte att du ska känna någon FOMO överhuvudtaget. Din portföljstorlek, trots en betydande nedgång på börsen, är enormt imponerande och en börsuppgång på typ 20% innebär att du har ökat nettoförmögenheten (medan du är i trädgården) mer än vad de allra flesta sparar ihop under en livstid.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du slår mig som en mycket målmedveten person och jag är helt säker på att du klarar att fullfölja din uppsatta strategi oavsett hinder. En av de få som inspirerar mig att anstränga mig lite extra faktiskt.

   Som sagt, jag brukar ha fel om börsens riktning :-)

   Radera