onsdag, januari 15, 2020

Det bidde en tumme

Så har man då kommit igång igen efter en lång julledighet. Jag blev under två och en halv veckas ledighet förvånansvärt försoffad. Jag hade planer på långa promenader, rundpingis med barnen och kanske dra av en hälssena på badmintonplanen. Det blev förvisso lite pingis med barnen och någon promenad med hustrun (där vi mellanlandade på ett konditori och åt bort hela motionen). Min kropp är dock van att cykelpendla åtta mil i veckan och köra cirkelträning tre gånger i veckan, så fallet blev ganska kraftigt.Jag såg någon fråga på twitter om gamla trötta trotjänaren IBM var värt att köpa nu. Inte vet jag, men även om värderingen inte känns så blodig och direktavkastningen ser hyfsad ut så tycker jag inte vinsttrenden lockar direkt. Anledningen till att jag överhuvudtaget tar upp det är för att DevOps på min arbetsplats har slagit fast att när det gäller att hosta våra containerisersde applikationer så är det OpenShift som gäller. I och med att IBM slutförde köpet av Red Hat förra året, Red Hat som utvecklat OpenShift, så känns det som att IBM tog ett lite större kliv in i marknaden för molntjänster. Kanske skulle man ändå...

By the way, jag köpte 95 stycken Sampo idag. Portföljsidan är uppdaterad.

2 kommentarer:

 1. IBM är en gigant, dock en seg sådan som tyvärr har för många delar. Delarna är större än summan, men jag utgår från att dessa antingen delas upp/ut, eller införlivas och åskådliggörs mycket tydligare och bättre. Jag ger nämnda sedan i somras och har skrivit lite om dem på bloggen:

  http://fermentumvitae.blogspot.com/search/label/IBM

  Red Hat är ett viktigt tillskott - hoppas att IBM inte förstår det och dess kultur, utan istället förädlar!

  Allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är positiv till köpet av Red Hat även om det kan anses vara lite dyrt, men kvalitet kostar ju som bekant. Tack för kommentar.

   Radera