onsdag, januari 01, 2020

Årssammanställning

Så blev det då äntligen nytt år! Vem hade kunnat ana att det skulle dyka upp ett nytt precis efter att det gamla tog slut? Så sägs det att tajming är svårt. Det har således blivit dags för mig att skriva min första årssammanställning i mitt 45-åriga liv.

Det första jag vill göra är att rabbla upp alla ursäkter till varför detta inlägg är så amatörmässigt ihopknåpat och varför sifferstatistiken inte är så djupgående som hos många andra bloggare. Jag har förvisso handlat med aktier och fonder i många år nu men det var först runt 2013 som jag började föra lite statistik över mina utdelningar. Portföljvärdet har jag aldrig tecknat ner innan jag började blogga faktiskt. Om minnet inte sviker mig så var det runt 2013 som portföljerna passerade sex miljoner och jag började inse att det nog var dags att skapa någon slags dokumentation över innehaven. Fortfarande kan man nog hävda att min dokumentation är ganska spartansk. Jag för anteckningar över mina utdelningar och jag har en räknesnurra som ger mig det sammanslagna portföljvärdet exklusive fonder.

Portföljutveckling 2019 - 2020

Det sammanslagna portföljvärdet så här på nyårsdagen är 13.142.958 kronor varav 52.000 kronor är kassa. Av detta värde utgör olika fonder 2.574.789 kronor. Den mindre portföljen har ökat med +41,55% under 2019 och har nu ett värde på 3.920.486 kronor. Den större portföljen har "bara" ökat med 34,19% och har nu ett värde på 9.222.472 kronor.

Utdelningsåret 2019

Under 2019 mottog jag utdelning vid 90 tillfällen på sammanlagt 282.416,00 kronor (218.394,72 netto). Det ger en förändring från föregående år på +19,6% (22,4% netto). Den något bättre nettoförändringen beror på att alla nyinvesteringar sker i ISK eller KF. Från 2013 och fram till idag har jag mottagit 1.476.183,61 kronor i sammanslagna utdelningar (1.116.816,29 netto).

Ett helt makalöst börsår läggs nu till handlingarna och ett nytt påbörjas förhoppningsvis snart. Gott nytt börsår önskar jag er alla!
9 kommentarer:

 1. Grattis till fin höjning på dina aktieportföljer !
  Och bra utdelnings höjning minst sagt, bra gjort och kommer ju innebära mer utdelningar att köpa aktier för, eller leva på.
  Har du en plan att sluta jobba och leva på aktierna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det går bra för dig också ser jag, nytt boende på gång söderöver.

   Radera
 2. Vilka vackra siffror, ZS! :-) Blir så sjukt mycket i absoluta mått vid rediga ökningar på 30-40% när man redan besitter några miljoner.

  Tycker det är särskilt intressant att följa personer som varit med på börsen ett tag. Känns som att de flesta som besitter stora kapital har ganska breda portföljer med stora, trygga bolag som ger utdelning. Vad fick du för ökning på dina fonder?
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det har helt klart gått lite fortare än förväntat nu det sista. Så länge det inte går utför gör det inget att det går fort :-)

   Radera
  2. Äsch! Jag glömde att svara på frågan ju. Cirka +35% i år. Då blandar jag högt och lågt. Småbolagsfonder och indexfonder etc.

   Radera
  3. Riktigt fint det också =)
   /Arbetsplanen

   Radera
 3. Det ser ju inget annat än galet bra ut! Snyggt, bra jobb och ett STORT GRATTIS!

  Ser fram emot att fortsätta följa dig!

  Allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Sofokles! Dina inlägg är alltid intressanta och välskrivna och jag missar inte ett enda.

   Radera
 4. Stort grattis till ett fantastiskt börsår! Tack för sammanställningen!

  SvaraRadera