lördag, februari 11, 2023

Veckan som gick (6:2023)

Jag sitter här och är förbannad på mig själv. Varför då kanske ni undrar? Jo det har att göra med att jag gör om samma misstag om och om igen. Ett av dessa misstag är Telia. Jag har varit inne och vänt i Telia flera gånger och som bäst har jag gått +/-0 kursmässigt plus lite utdelning iofs. Senast jag köpte på mig Telia så var det just det obligationsliknande beteendet som lockade in mig igen. Det tuffade på i maklig takt precis som vanligt men jag började ana oråd när idioterna i ledningen bestämde sig för att starta ett aktieåterköpsprogram. På för Telia relativt höga kursnivåer dessutom! Men jag agerade inte, så vem är egentligen idioten? Nu har kursen dippat från cirka 40 kronor ner till cirka 26 kronor. Jag har inte bestämt mig för om jag skall kapa banden och aldrig mer så mycket som titta åt Telia eller om jag likt ett offer skall sitta kvar och hoppas på att kursen först repar sig lite. En sak är säker, skit kan alltid bli skitigare.

Så i veckan köpte jag lite fler Teli.... :-)
Nej det blev endast ett inköp i veckan och det var inte Telia.

Peab
Trots att jag så sent som i förra veckans kommentarer skrev att jag var lite mätt på Peab så ökade jag med 100 aktier den här veckan. Konsekvent som en vindflöjel. NU är jag (nog) mätt på Peab. Sammanlagt äger jag nu 3600 aktier.Värdeutvecklingen under veckan var inget vidare. Nej jag åkte på en riktig brakförlust kan man säga men inget sålt bara köpt så det är endast ännu en vågdal på börshavet. Det sammanlagda portföljvärdet är nu 17.566.250 kronor med 45.000 kronor i kassan. En minskning med 685.272 kronor eller -3,8%.

Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. -2,9% slutade min vecka. Får alltid en impuls att kolla veckoutvecklingen när jag läser din veckosammanfattning. En vågdal på börshavet. Så betraktar även jag detta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja egentligen är det inte så meningsfullt med veckovisa uppföljningar men jag tycker det är lite roligt så då fortsätter jag.

   Radera
 2. Mikael Aslan2023-02-11 10:41

  Händer många gånger att man först blir trött men sedan blir sugen ( skall vi kalla det för ångerrätt?!). Köpte Peab förra veckan. Denna vecka ökade jag/ köpte jag Bilia SHB och Tele2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar knappt skriva att jag är mätt på tele2 för då vet man vad jag kommer handla nästa vecka :-)

   Radera
 3. Ja, det här var en riktig pissvecka! Tack Handelsbanken!
  Kanske skulle tipsa Avanza om att införa en möjlighet att blocka vissa aktier? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Det går ju att blocka sig från spelsiter så kanske även från vissa aktier. Det verkar vara större chans att gå plus på valfri spelsite än på Telia i alla fall.

   Radera
 4. Hallå ZS! Jag har också länge varit tveksam till Telia, ja ända sedan FIRE resan inleddes men äger idag en rejäl hög trots detta. Håller helt med om idioterna i ledningen, ja aktieåterköpsprogram är något av ett riktigt gissel och lotteri när korkade ledningar tror de plötsligt kan börja göra återköp, de lyckas alltid feltajma och köpa in sig på absoluta toppar... Bättre göra som SWEMA, som jag saknar mycket, att kontinuerligt återköpa.

  Buffet har väl sagt det bra, förr eller senare hamnar en idiot i bolagsledningen och det är tyvärr sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Buffets citat är bra och ibland hoppas jag att det skall dyka upp en tänkande varelse även i Telias ledning. Än så länge ingen tur med det dock.

   Radera
  2. Haha, nej men vi får hoppas att lyckan vänder...

   Radera
 5. Telia är som en våt filt över hela portföljen men man får glädjas över nästan 8% i direktavkastning på nuvarande kurs. Själv ligger man back en hel del men har inte lust att ta förluster i dagsläget. Telia gör mer vinst på 1 vecka än vad Spotify gjort på 15 år men Daniel Eks kapitalförstörelsemaskin värderas till 250 miljarder kr och Telia bara 100 miljarder kr ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det lutar åt att jag sitter kvar och tar emot kvartalsutdelningar fram tills att kursen repat sig lite.

   Radera
  2. Vi sitter kvar på Titanic ;)

   Radera