lördag, januari 07, 2023

Veckan som gick (1:2023)

Första börsveckan för året är avklarad och den gick ju rätt skapligt eller hur? Det kommer inte synas så tydligt i just mitt portföljvärde då jag var tvungen att göra ett litet uttag till förmån för skatteverket på 360.000 kronor. Där rök större delen av min kassa. Men int e ja bitter...

Utdelningsprognoserna har börjat dugga tätt nu på twitter ser jag. Kul och jag gillar entusiasmen men själv är jag lite för lat för att snickra ihop en dito så här tidigt på året. Kanske orkar jag sätta mig och höfta på det när åtminstone de svenska årsboksluten ligger på bordet, kanske inte. Jag måste nå en viss brytpunkt där nyfikenheten väger tyngre än lättjan och jag är inte där ännu. 

Ett nytt innehav välkomnades in i portföljvärmen under veckan.

Bank of Nova Scotia
Det är dags att bredda portföljen lite. Jag har förvisso en del storbank, dels via direktägande i SEB samt Investor, dels Handelsbanken via Industrivärden. En prova-på-post om 20 aktier införskaffades och om tycke uppstår så blir det fler. 


Trots att staten tog en ansenlig tugga ur min portfölj under veckan så ökande värdet tack vare den fina börsuppgången under samma tid. Det sammanlagda värdet stannar på 17.020.478 kronor med 90.000 kronor i kassan. Det är en ökning på 168.263 kronor (528.263 exklusive skatteuttag) eller +1%.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Har köpte lite småskvättar. Portföljen gick hack i häl med index och gick upp några procent. Några hundra tusen till all time high förra året på sommaren. MAn blir lite less på Avanza när man kollar portföljen på fredag vid midnatt efter börsen stängt, +18000 kr jippii! Sen på lördag förmiddag, -30000 kr istället. Vet inte vad det är som spökar men nästan alla utländska innehav lyser blått i procent, men de visar röda siffror. Kan det vara valutan? Dollarn har väl inte gått ner sååå mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valutan har ställt till det för mig ibland men nu verkar det vara något större fel med Avanzas grafer tyvärr. Jag fattar inte vad det är som kan vara så svårt att få till där. Jag följer upp värdet själv varje vecka men man vill ju kunna lita på vad banken presenterar.

   Radera
 2. Ja veckan var rätt positiv! Vad var det för miljonärsskatt på 360 tkr du åkte på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En stor del var tvångsförsäljningen av Swedish Match. Innehavet var så gammalt att det låg på ett vanligt aktiekonto.

   Radera
  2. ah, då förstår jag och beklagar din skattebörda. Ja skatteverket och farbror Staten tar allt man har snart........

   Radera