lördag, januari 21, 2023

Veckan som gick (3:2023)

Arbetsveckan är till ända och glad är jag för det. Arbetsåret 2023 började i sprinterfart och arbetsbördan i det team jag tillhör bara växer och växer. Men men det kunde har varit värre. Man kunde ha varit polis i yttre tjänst i Stockholm. Det hade definitivt varit värre med tanke på att det verkar råda ett smärre inbördeskrig där just nu. 

Det blev endast ett köp under veckan.

Mowi
Jag är inne i laxbranschen igen. Senast det begav sig var med Atlantic Sapphire och det gick ju inte så bra, även om jag hann begränsa förlusten relativt bra. Hur som helst, den här gången är det annorlunda och succén är i det närmaste given. 300 aktier köptes in i onsdags för 176 NOK styck. Jag tror på en bra kursresa och medan jag väntar så kan jag ro hem lite utdelning. Vid bibehållen utdelning så har vi en DA på 3,66% + eventuella extrautdelningar som kan tänkas ramla in. Eller så drar de helt in utdelningen och kursen faller och ytterligare ett laxäventyr slutar i moll för mig...


Veckoresultatet landar i negativt territorium tyvärr. En minskning med 153.656 kronor eller -0,9% plitas ned i rullorna. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.409.907 varav 95.000 kronor i kassan.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Mikael Aslan2023-01-21 15:54

  Mycket annat att göra som att kolla upp försäkringar och telefonabonemang och jobb såklart gjorde att det inte blev något köp eller sälj denna vecka. Tänkte köpa Bufab men kollade på skuldsättningen och tyckte den var lite för hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också känna att det inte hinns med några aktieköp ibland. Inte för att köpet tar lång tid men det skall ju helst vara någorlunda underbyggt innan. Bufab har jag aldrig ägt och hög skuldsättning lockar ju inte heller.

   Radera
 2. Den här gången vet jag inte hur min vecka gick faktiskt. Håller som bekant inte reda på det sådär stenhårt. Däremot blev det ATH i min totala ekonomi under veckan (investerat + kassa). Dock inte i den investerade delen om den detaljgranskas.

  Så med andra ord har jag aldrig varit ekonomiskt rikare än jag var för någon dag sedan. Det får gå det oxå. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag gratulera till ett nytt ATH!

   Radera
 3. Ja senaste tiden har det varit en del tråkiga nyheter som slagit hårt mot portföljvärdet, våra stora innehav har alla backat mer än vad de brukar, t.ex. Telia, tele2, Abbvie och några till. Det är nackdelen med att investera direkt i aktier, du får en bolagsrisk, som senaste veckorna har smällt till med full kraft. SBB gick upp med en 12% eller nåt, sen föll de tillbaka bara någon dag senare. Är lite trött på kräftgången i den aktien faktiskt. Det krävs en hel del tålamod. Är övertygad om att den är lågt värderad, men fortsätter den vara så här volatil kommer jag nog att sälja när den hamnar runt 30 kr. Fin DA var det på deras D-aktie så den kommer jag nog att behålla. Det är bara att inse, trading är inget för mig, då jag är urusel på att sälja i rätt tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tålamod har jag, ibland kanske för mycket. Telia köpte jag för att ha som en stabil pjäs som bara betalade utdelning och inte mycket mer. Nu visade det sig bli ett bottennapp ännu en gång i Telia då den dök rejält. SBB känns som att de faktiskt anstränger sig för att hålla näsan över vattenytan (till skillnad från Telia) så den behåller jag nog ett tag till.

   Radera