lördag, januari 14, 2023

Veckan som gick (2:2023)

Börsveckan flöt på ganska bra ända fram till torsdag kväll då Kindred likt Dr Sadness äntrade scenen och levererade en riktigt trist vinstvarning. Det riktigt sura är att jag under de senaste månaderna tänkt att åtminstone skala av mitt innehav om den bara ökar liiite till. Nu dök istället aktien drygt 17% som mest under fredagen. Jag behåller lite till då och ser om den ökar igen...

En försäljning och ett inköp hann jag med under veckan.

Bure Equity
Jag bestämde mig för att skala av 300 aktier i mitt Bure-innehav i början på veckan. Jag äger nu jämna fina 1000 aktier. Aktien svänger rätt mycket och är ett återkommande papper på min Bäst/Sämst-idag-lista hos Avanza. Relativt hög substanspremie nu men om den kommer ner en del så kanske jag plockar tillbaka det jag sålt.Bank of Nova Scotia
Jag fortsätter att smyga mig in i $BNS. Under veckan ökade jag på innehavet med 30 aktier och äger nu hela 50 stycken. "Just the tip" inne i $BNS än så länge alltså.


Kindreds vinstvarning till trots så landar veckan i positivt territorium. Det sammanlagda portföljvärdet är nu 17.563.563 kronor med 155.000 kronor i kassan. En ökning med 543.085 kronor eller +3,2%.

Trevlig helg!

13 kommentarer:

 1. Mikael Aslan2023-01-14 08:33

  Förstår att det var tungt med Kindreds fall. Hoppas att det gick hyffsat annars på torsdag och fredag. Mindre matcher har påverkat vilket inte många tänkte på. Äger inte Kindred men skall erkänna att jag var på väg att köpa under VM. Riktade mina pengar mot oljan och skogen istället för. Ökade Tethys Oil. P/E 4 enligt börsdata 13,5% DA och låg skuld tycker jag är köpvärt. Sedan köpte jag även Nordic Paper och Rottneros. Sedan bytte jag mina SEB C mot SEB A och fick över till att köpa 74 Peab så att 726 blev 800st.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt snyggt arbitrage där!

   Jag tänkte att Q4 skulle lyfta Kindred, speciellt med tanke på hur matcherna gick. Att det spelats färre ligamatcher vsr något jag förbisåg. Det bör väl komma igen nu i Q1 då för matcherna skall ju spelas?

   Radera
  2. Mikael Aslan2023-01-14 09:41

   Ja det borde komma tillbaka på Q1 om inget annat händer. Jo jag känner mig stolt över Arbitraget.

   Radera
 2. Hörde ett liknande muttrande från köket i torsdags. Med skillnaden att min man inte hade för avsikt att skala av, det var bara ett allmänt missnöje som reaktion på vinstvarningen... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får erkänna att jag gjorde lite mer än muttrade. En liten ful ramsa som rann ur munnen på mig.

   Radera
 3. Angående Kanadensiska banker såg jag en bra video på Youtube nyss. Tydligen är Bank of Nova Scotia sämst :)
  "The worst bank investments in Canada" heter videon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inget vidare. Själv läste jag en analys att det nog kunde vara ett bra tillfälle nu att gå in och att BNS inte var så exponerad mot den riskfyllda bostadsmarknaden.

   Radera
  2. BNS har bäst direktavkastning nu men på 3, 5, 10 och 20 år så är totalavkastningen sämst på BNS.

   Radera
 4. Kindred har jag ångrat att jag inte släppte på 135 krs... Men men, spelandet ökar och Kindred bör fortsätta framåt oavsett. Det känns som en lukrativ verksamhet med spel i allmänhet så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det dyker hela tiden upp besvikelser plus att den politiska risken hela tiden ligger där och lurar i bakgrunden.

   Radera
  2. Håller med, tyvärr är det ju så precis som med en del annat.

   Radera
 5. Är lite återhållsam med investeringar just nu, risken är att det kommer ytterligare en pyspunka på börsen som raderar ut denna uppgången. Det såg vi något år (minns inte vilket, men Obama var president...) då börsen i januari gick upp med 20%, och sen poff, raderades denna uppgång ut. Dessutom har vi gått dubbla boendekostnader sett till räntor nu i januari, så vi kommer antagligen lägga en del mer pengar i amortering. Väntar tålmodigt på att våra Resurs Holding ska bli uppköpta, surare aktie finns inte. -40%... aaahhh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar också att det kommer komma en nedgångsfas i början på året men eftersom jag ofta har fel i mina prognoser så går jag full contrarian även mot mig själv och fortsätter köpa lite då och då.

   Resurs har jag aldrig ägt, min surdeg inom samma bransch är Intrum och där är knappast ett uppköp på gång.

   Radera