lördag, juni 11, 2022

Veckan som gick

Ja djäflar vad 2022-börsen levererar minusveckor. Nu har dessutom min utdelningsström börjar avta lite efter den senaste tidens vårflod. Visst, det dimper ner lite slantar då och då på kontot fortfarande men inte som i april och maj. 

Våra politiker fortsätter att försöka underhålla oss med någon slags farsartad semantik-battle. Huruvida det helt plötsligt är nedsättande att kalla någon för politisk vilde eller inte. Det känns nästan som att "någon" försöker flytta fokus från eventuella säkerhetspolitiska eftergifter som "någon" sett sig tvungen att göra till nämnda vilde för att få behålla makten. Nedslående minst sagt.

Tre värdepappersaffärer hann jag med denna vecka och det var i alla fall upplyftande.  

Axfood
Man kan säga att jag hamnade snett på rätt sätt i Axfood. Tanken var från början att bygga upp min position över tid. Mitt initiala köp var på blott 100 aktier då kassan för tillfället var lite skral. Problemet var bara att aktien drog iväg bättre än min kassa och när jag väl fick lite pengar över så var värderingen allt för hög för mig för att ha någon lust att köpa fler. Att ha en stabilisator i portföljen som inte ens når upp till 0,2% i vikt och som dessutom ser ut att vara övervärderad är rätt meningslöst. Det fick bli ett sälj på hela(!) innehavet och vänta på bättre värderingstider. Kanske är de redan på väg då aktien har tappat en del denna vecka.

Av't igenPeab
Jag har varit inne och vevat i Peab förut för inte allt för länge sedan. Förra gången sålde jag när alla tycktes köpsugna men nu när jag har blivit köpsugen igen så verkar sentimentet fortfarande luta åt köp. Kanske tryckte jag på köp lite för tidigt? Skall den ner till 70 kr/styck innan den eventuellt vänder tro? Det får bli ett kurslarm så att jag kan passa på att utöka vid en sådan händelse. Jag ökar nog ändå om den inte sticker iväg allt för mycket. Ingen Axfood-repris tack.


På't igen


Samhällsbyggnadsbo. i Norden B
SBB verkar sannerligen inte populära ute på marknaden (eller delar av finanstwitter). Trots det är det fler än 187-tu... förlåt det blev just fler än 188-tusen ägare på Avanza. Jag fortsätter köpa SBB B trots att det verkar vara en enad kör därute som tjuter om skenande inflation, högre räntor och fastighetskrascher runt hörnet. Inte vet jag men en liten klump i magen känner jag allt av och då är det väl som det skall vara?  

De e bar å åk


Det blev en rejäl minusvecka för mig och jag ramlade åter ned till division 16. Det sammanlagda portföljvärdet stannar på 16.650.695 kronor varav 100.000 kronor i kassan. En minskning med 599.964 kronor eller -3,5%.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Ja det trodde jag aldrig att vi skulle få se SBB B på dessa kurser igen. Hade ett GAV på 14kr och 7000 aktier men har snittat upp mig senaste månaden till ett GAV på 20,50 kr och 12000 aktier. Ett gyllene läge att öka i ett mycket tryggt bolag enligt mig. Är väldigt långsiktig ska sägas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 12000 aktier är ju en bra stek minst sagt. Jag fortsätter nog bygga på min position om jag vägar.

   Radera
 2. Vet inte vad jag ska tro om SBB B/D.... hög skuldsättning men ett grymt kassaflöde, stabila hyresgäster (dvs inget likt Oscar Properties) och en VD som är lite av en rebell. Man vill bara köpa mer och mer, men jag har hejdat mig. Från analytikerhåll drar man öronen åt sig och rekommenderar hellre andra fastighetsbolag, samt undviker SBB. Bubbla som snart smäller, eller århundradets chans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just kassaflödet som drar in mig. Substansvärdet är underordnat till en viss punkt men när blankare bygger position på dessa nivåer så blir jag lite nervös.

   Radera