tisdag, juni 14, 2022

Utdelningarna taktar i alla fall på

Värdemässigt går portföljen sådär just nu. Med ett värdemässigt tapp på cirka tre och en halv miljon kronor för året så är det lätt att hålla sig för skratt.

Trots det skrockade jag likt Ebenezer Scrooge när jag tittade lite närmre på mitt nuvarande utdelningstempo. YTD har jag till dags datum mottagit över 246.000 kronor netto i utdelningar. Glädjande i sig självt och det blir inte sämre när det visar sig vara över 33% mer än vid samma tidpunkt förra året. Håller utdelningarna detta tempo hela vägen i mål skulle jag hamna rätt nära 400.000 kronor netto på året. Kanske ett önsketänkande men det känns som att det är sådana fantasier man får binda upp tron på i dessa tider.9 kommentarer:

 1. Härligt att läsa lite optimism i dessa tider :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja optimister lever ju längre sägs det :-)

   Radera
 2. Bäst att fokusera på utdelningarna helt klart. +33% mot förra året är bra marscherat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller ett bättre utdelningstempo mot vad jag räknat med vilket är glädjande. Nästan så att man längtar till december för att få resultatet svart på vitt, nästan alltså.

   Radera
  2. Känner lite igen den där "nästan längtan". Att se slutsumman för året är verkligen inte tråkigt. Men vi får njuta av en förhoppningsvis härlig sommar först följt av en (uppiggande?...) arbetshöst!

   Radera
 3. Ja det blev några rejäla tapp i förrgår, ett antal av våra innehav backade med mer än 10%. SBB verkar det inte finnas någon hejd på. Man får fokusera på utdelnngarna, som idag med lite hjälp från valutaeffekter landar på en rullande helårsprognos på > 300000 kr. Trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 300 lax är ju en trevlig liten sidoinkomst ;-)

   Radera
 4. Ja nu är det inte kul alls. tack o lov för bolag som delar ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lättare att stå ut när det kontinuerligt rullar in nya pengar från innehaven.

   Radera