lördag, april 09, 2022

Veckan som gick

Börsveckan är slut och den har varit relativt händelselös för mig. Det mest exalterande som inträffade var väl att avanza äntligen fick tummen ur och återbetalade den dragna källskatten för 2019. För mig innebar det endast ett litet tillskott på cirka 4.300 kronor och den pengen åkte rakt ner i skuldhålet jag grävt. Belåningsgraden har sänkts ytterligare trots att portföljen tappat lite i värde under veckan. Tack vare diverse utdelningar och återbäring så sjönk belåningsgraden till 0,46%.

Inga köp har alltså genomförts denna vecka vilket är lite trist men det är ingen idé att forcera fram köp när man ändå har en liten portföljskuld att beta av.

Det sammanlagda portföljvärdet är nu 18.127.378 kronor vilket ger en minskning mot föregående vecka på 65.098 kronor eller -0,4%. 30% av det tappet kan jag tacka Kindred för. Likt en örfil från Will Smith så dammade Kindred in en vinstvarning i fredags rätt i nyllet på mig och andra aktieägare. 

Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Vi hade en helt okej börsvecka med en del utdelningar som ramlade in. Källskatten för 2019 hamnade på ca 14000 kr vilket är en trevlig "present".

  Har köpt lite mer Volvo B samt en europeisk utdelande ETF som "Petrusko" tipsade om. Den delar ut 4,6% vilket är helt okej som en lågrisk.komponent i portföljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där återbäringen av källskatten börjar växa till sig även i min portfölj. Bäst hade ju varit att slippa den helt men man får kanske vara nöjd som det är ändå.

   Radera