söndag, mars 13, 2022

Veckan som gick

Den andra plusveckan för året är ett faktum. Jag har blivit så bortskämd de senaste tio åren med en väldigt fin börs så att det känns lite ovant med en så här deppig inledning på börsåret.  Som jag har nämnt tidigare så är kassan slut och därför har inga inköp gjorts denna vecka. Jag har fortfarande ett kreditutrymme men det tänker jag vara ytterst långsam att utnyttja. Belåningsgraden har minskat något tack vare värdeökningar och lite inkomna utdelningar men i avrundna termer kan vi säga att den ligger kvar på cirka 0,6%.

Det sammanlagda portföljvärdet är nu 17.228.014. En ökning från föregående vecka med 424.427 kronor eller +2,5%. 

För att fira årets andra(!) plusvecka bjöd jag hem en sydafrikan.  Han hade fått tillfälligt uppehållstillstånd på systembolaget.

Sydafrikansk vän

Trevlig söndag!

7 kommentarer:

  1. Pinot Noir är en favoritdruva. Nästan lika bra som Shiraz :) Newton Johnson Vineyards har jag inte kommit i kontakt med tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ett jättegott vin som även fick tummen upp av frun. Hon brukar gilla Piont Noir så det kändes hyfsat säkert.

      Radera
  2. Har faktiskt belånat mig 10%... För många tillfällen där jag tror (och hoppas) att min chansning kommer belöna mig långsiktigt, men vem vet. Kommer dock börja minska på denna belåning nu när utdelningarna börjar ramla in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 10% är ju en ganska rimlig belåning trots allt men det känns alltid bättre när belåningsgraden går nedåt oavsett :-)

      Radera
    2. Egentligen är det ju bäst att vara obelånad... Men när så många favoritaktier baxnade blev frestelsen för stor :-D

      Har inte sovit dåligt över det då jag också tycker det är en rimlig belåning - men som du säger är det trevligt när den börjar minska. Ha en trevlig söndag! :-)

      Radera
  3. Borde passa till min lasagne som numera får betyget 5 av de som äter den! Dock har jag gått överstyr på den vita linjen och vandrar fortfarande på den!...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja till lasagne hade det varit riktigt fint. I mitt fall fick det skölja ner ett par grillspett vilket också var gott.

      Radera