tisdag, mars 01, 2022

Utdelningar och utveckling i februari

Det var då själva fan när man börjar se ljuset i pandemitunneln ja då kommer nåt jävla stolpskott med vanföreställningar som uppenbarligen sov sig igenom alla historielektioner och startar krig i Europa!

Jag ber om ursäkt för denna vulgära känsloyttring. Det här är främst en börsblogg och det är det ämnet jag skall hålla mig till. Trots det ryska stolpskottet så har utdelningarna fortsatt strömma in men tack vare det ryska stolpskottet så har värdeutvecklingen varit dålig. 

AT&T Inc - 3.311 kr
Cibus Nordic Real Estate - 844,84 kr
Main Street Capital Corp - 845,75 kr
Northwest Healthcare Properties - 768 kr

Den sammanlagda utdelningsskörden för februari hamnade på nedslående 5.769,59 kronor.  Slår man ut hela 2021 års utdelningar så hamnar jag på drygt 24.000 kronor per månad och då inser man att februari inte riktigt drar sin del av lasset. Jag blir lite uppmuntrad av att förra årets februari endast levererade 3.782 kronor vilket innebär att jag åtminstone ökat skörden med 52,6%.

2022 fortsätter att leverera ser det ut som. Värdemässigt har portföljerna tappat 756.123 kronor under februari eller -4,2% om man så vill. Det sammanlagda portföljvärdet är vid februaris utgång 17.273.677 kronor med 0 (!) kronor i kassan.

Det kostar helt klart på att ligga tungt i en del investmentbolag 2022.

Avanza (mycket utländskt)


SEB (huvudsakligen svenskt)

Tyvärr är min kassa slut nu och det dröjer lite innan det stora pengaregnet börjar. Jag får antingen sälja av befintliga innehav om jag vill finansiera nya investeringar alternativt nalla lite på kreditlinan. Inget lockar jättemycket. Det blir nog till att sitta still i båten och invänta bättre tider. 

Trevlig fettisdag och låt oss hoppas på en bättre framtid. Förslagsvis utan den galna diktatorn Putin i livet.

4 kommentarer:

 1. Ja februari tillhör de svåra månaderna och detta år blev den betydligt värre än någon kunde ana. Grattis till +53% och låt oss hoppas att utdelningarna vi väntar på inte ställs in detta år. Det är definitivt inte lätt att bli rik inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej inte ett år till med inställda utdelningar.

   Radera
 2. Kanske lika bra med tom kassa nu när Putin stökar. Jag tror risken är överhängande för ännu kraftigare börsfall om kriget trappas upp eller om Belarus börjar stöka också. Man får ha lite koll framöver på hur mycket Rysslandexponering bolag har för det fattas extremt hastiga beslut just nu från ledningarnas sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade gärna haft lite kassa nu när det dippar i en del aktier och eft:er. Troligtvis kommer det dock att stöka ett bra tag framöver så jag hinner kanske skrapa ihop lite likvider.

   Radera