söndag, mars 06, 2022

Veckan som gick - Kassan som försvann

Nu är kassan helt slut. Den är till och med mer än slut då jag även nallat lite på krediten. Inget jag rekommenderar någon annan att göra naturligtvis. Belåningsgraden är i skrivande stund 0,6% så någon större risk för ett stundande margin call finns nog inte.

Det fortsätter stöka på världens börser, mycket tack vare den där fjanten Putler. Krig, hög inflation och ett skenande oljepris stod inte på min önskelista inför 2022. Som brukligt brände jag den lilla kassa jag ändå hade väldigt tidigt i nedförsbacken. Nu får jag helt enkelt bara luta mig tillbaka och njuta av färden.

Nedan kan ni se en bild på mitt trygghetsknarkande för lånade pengar.

XACT Norden Högutdelande
Vid två tillfällen under veckan plockade jag på mig ytterligare några andelar I XACTHDIV. 100 nya per gång vilket ger ett slutvärde för veckan på 1700 stycken. Nu är portföljen åter nere i division 16 och härjar. Jag har inte varit på denna låga nivå sedan april 2021 :-)

Portföljvärdet landar på 16.803.587 kronor vilket ger en minskning med 325.696 kronor eller -1,9%. YTD har portföljvärdet tappat 3.050.278 kronor.

Trevlig söndag!

8 kommentarer:

 1. Även jag har kört hårt med XACT Norden Högutdelande en tid nu. Kassan är runda slängar 12,5%. Personligen ser jag inte någon enkel framkomlig väg för hur Ukrainakriget ska lösas. Några alternativ finns naturligtvis...men de flesta leder till en eskalering vilket nog knappast är gynnsamt öht.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det känns ganska låst just nu. Putler kan väl knappast backa nu och Europa kan inte heller backa för då ryker Finland nästa gång. Jag är tyvärr ganska pessimistisk.

   Radera
 2. Putler var ett bra namn. Nej fy, fire resan har kantats av katastrofer av olika dignitet 2019, 20, 21 o nu 22. När blir det några lugna men fruktsamma år i följd tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar jag visste. Känslan nu är att det blir ett par riktigt tråkiga år i följd.

   Radera
 3. Har "fyndat" lite Swedbank, Xact Hög, samt Volvo. Avvaktar aktier som Fortum, Sampo och AXA som faller som stenar. Gissningsvis har de inte trillat färdigt. Resurs Holding begriper jag mig inte på över huvud taget, -42% på den, trots ett helt okej resultat på årsbokslutet.

  Det är skönt att se att Putins så kallade invasion har kört fast helt och hållet, man måste vara bra desperat när man kallar in 18-åringar med hjälmar från 50-talet. Snart rullar det väl in ett gäng T-62 or också, från något museum. Det är i alla fall plågsamt tydligt att se vad kommunism, girighet och misskötsel kan göra med en armé.

  Ryssland är nu "dead man walking"... både militärt och ekonomiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Swedbank bör kunna få det lite svettigt i och med verksamheten i Baltikum gissar jag. Kanske blir det en del kreditförluster framöver.

   En skadad björn är inte rationell och det oroar mig vad en galen diktator kan ta till i värsta fall.

   Radera
 4. Själv sitter jag och funderar lite kring att ge mig in i belåningsvärlden, men jag kommer ganska snart få loss lite kapital så jag tror att jag avvaktar tillsvidare. Ingenting känns självklart just nu!

  Underbart att du konstaterar att portföljens värde rest tillbaka i tiden... med en glad emoji på slutet! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är själv väldigt restriktiv när det gäller belåning men man kan säga att jag tagit ut ett litet förskott på kommande utdelningar.

   Det är trots allt inte en så lång tidsresa ännu och då är det lättare att bara rycka på axlarna åt det.

   Radera