lördag, oktober 09, 2021

Veckan som gick

I fredags mottog jag 4.500 kronor från tele2 vilket knuffade min genomsnittliga månadspeng över och förbi 20.000 kronor i månaden. Utdelningsåret är dessutom inte slut ännu. Jag bör kunna öka min månadspeng med några tusen till innan året är slut för den här gången tycker jag. 

Ett par köp har det blivit även denna vecka.

XACT Norden Högutdelande
Högutdelande fortsatte dippa lite under veckan och jag kände att det var dags att slå till på 100 andelar till. Det är alltid lite skönt att runda av ett innehav uppåt till jämna fina 1000 stycken. Min tanke är att pausa inköpen här nu om inte en jättedipp kommer, då kommer jag kanske inte kunna motstå frestelsen.

Arbor Realty Trust Inc
Arbor Realty är ett relativt nytt innehav i min portfölj och efter att ha lyssnat igenom presentationen av deras Q2 så beslutade jag mig för att utöka grundpositionen med 100 till. Sammanlagt äger jag nu 700 aktier. Sällan har jag hört så många "tremendous quarter" eller "fantastic quarter" i en kvartalspresentation. Första frågan under frågestunden började dessutom med gratulationer till det fantastiska kvartalet. Presentationen var på vanligt amerikanskt maner knastertorr där CFO läste innantill de aktuella siffrorna. Siffrorna var dock TREMENDOUS!

Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.532.326 kronor varav 327.000 kronor i kassan. En minskning med 21.958 kronor eller -0,125,% jämfört med förra veckan.

Trevlig fortsättning på helgen!


8 kommentarer:

 1. Lysande !! 20k i månadspeng är bra. Inte i klass med barnen Ingrosso men ett bra steg på vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä mot Ingrossorna har man inte en chans. Sitta i TV och fläka ut mitt liv känns inte heller så lockande. Det får bli att skapa ett nytt smink- eller parfymmärke då kanske. Odör by ZeroStrategy.

   Radera
  2. Personligen skulle jag hellre stå på vedbacken resten av mitt liv än att sälja min själ till TV4 el vederbörande... :) odör by zero skulle jag givet köpa däremot ;D

   Radera
  3. Lustigt att du nämner vedbacken. Det är där jag kommer skapa min nya parfym. Ett par timmars vedhuggning bör ge ett bar flasker i alla fall ;-)

   Radera
 2. Hav förtröstan! Snart vänder det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har det alltid gjort förr så det lär det göra även denna gång.

   Radera
 3. Tele2 är ett bra utdelningsinnehav. Skrivit upp reit:en på listan, inte hört talas om. Svårt greppa hur framförallt Bianca kan tjäna så mkt men bara att gratulera henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om jag förstått det rätt så lär tele2 bli ännu bättre nästa år utdelningsmssigt. Med extrautdelning efter avyttring av T-Mobile.

   Radera