lördag, oktober 23, 2021

Veckan som gick

En alldeles underbar höstdag har vi här i Göteborg idag. Blå himmel och inte alltför mycket vind. Solen skiner in genom fönsterna... fan jag måste putsa fönster...

Tre transaktioner har jag hunnit med denna vecka.

STORE Capital Corp
Mer fastighetsexponering i portföljen? Är det verkligen vad jag behöver nu om räntorna börjar ticka uppå? Det korta svaret är; ja det behöver jag. Det fick bli 50 aktier till i STOR. Sammanlagt äger jag nu 450 stycken.

Tele2
Q3:an verkar inte ha fallit marknaden i smaken och tele2 handlades således ner en smula. Jag såg en möjlighet att göda min kassako och hoppade på köptåget, som vanligt några hållplatser för tidigt och fick alltså åka med ner lite till. 100 nya aktier blev det och sammanlagt äger jag nu 1.600 stycken.

ASML Holding NV
Även ASML drabbades lite av rapportfrossa vilket jag tyckte öppnade upp för en möjlighet. I det här fallet hade jag mycket större tur med tajmingen och lyckade i stort sätt pricka botten.


 
Tyvärr fegade jag ut på antalet aktier och plockade endast upp två(!) stycken. Ett styckpris på 6.500 kronor gör ju att kassan tar slut ganska fort om man plockar upp för många.

Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 18.542.300 kronor varav 316.000 kronor i kassan. En ökning med 447.092 kronor eller +2,5% från föregående vecka. YTD ligger på 27,4% vilket får anses vara en helt ok utveckling för min relativt breda portfölj.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Det blev mer Tele2 även för mig, köttet är svagt ibland. Jag ligger YTD på 25,6% i mina 181 diversifierade innehav. Det är jag förnöjd med, fonderna ligger kring 18%. Det är inte ofta min egen pensionsfond slår superförvaltarnas över så lång tid.

  Blir en spännande avslutning på året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här årets avkastning är helt klart utöver det vanliga. Jag hoppas på en stark avslutning så man kan fira in det nya året med ett nytt ATH. Sedan kan det dyka igen så att det finns något att köpa när utdelningarna regnar in på vårkanten.

   Radera
 2. Hej Zero och tack för dina härliga uppdateringar!

  ASML är ett fint bolag som jag ännu ej äger. Även om jag ser/förstår den potential som finns har jag ändå svårt att förlika mig med den höga värderingen. Dock har dessa tankar/mentala hinder gjort att jag hittills missat en fin uppgång, för inte var de direkt billigare i början av året...

  Allt gott och hoppas du fick fönstren rengjorda. När du är klar kan du ta mina!

  /Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag är klar med mina fönster nu så jag får sätta mig på cykeln och börja trampa uppåt då.

   Värderingen är inte att leka med i ASML men framåtblickande känns den inte så blodig. De utgör dessutom endast 1,5% av min aktieportfölj och då kan man kosta på sig att gambla lite.

   Radera
 3. Kul att det går framåt. Köpte själv en del Tele2.

  Vi har hållit oss utanför teknikhypen som varit senaste året, mest pga att dessa bolag delar ut väldigt lite eller inget alls. Exponeringen ligger istället i TIN Ny Teknik. Kommer dock att stå och lurpassa när bolagen dippar, för det kommer de göra förr eller senare... då merparten av bolagen i tekniksektorn har skyhöga värderingar, långt över vad som är rimligt sett till intjäning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte direkt tung i teknikbranchen jag heller. Mindre än 3% av aktieportföljen just nu. Jag har dock också en slant i etf:en Invesco EQQQ Nasdaq-100 UCITS som ger mig en diversifierad korg teknikaktier.

   Radera